Τετάρτη, Ιουνίου 16, 2010

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΖΗΤΕΙ Η ΕΣΗΕΑ

Τα στοιχεία από την κατάθεση του υπευθύνου της εταιρείας δημοσίων σχέσεων «CIVITAS» στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, στην οποία φέρεται να ισχυρίστηκε ότι χρηματίζονται δημοσιογράφοι, ζητεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Παράλληλα ζητεί να της δοθεί και η «λίστα» με τους δημοσιογράφους που, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ταξίδεψαν στη Νότια Αφρική με χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.

Το Δ.Σ. της Ενωσης επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ο δημοσιογράφος οφείλει «να μην επιδιώκει και να μη δέχεται οποιεσδήποτε παροχές σε χρήμα και είδος, που θίγουν την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά του και επηρεάζουν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του». Σημειώνει επίσης ότι η ΕΣΗΕΑ γνωρίζει πως υπάρχει πρόβλημα δεοντολογίας. «Αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ευθύνες και στα δημοσιογραφικά σωματεία, που δεν προσπάθησαν αρκετά για την αντιμετώπισή του. Δηλώνει, όμως, ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει να ανέχεται αυτό το φαινόμενο, που διαβρώνει το επάγγελμα και το δικαίωμα των πολιτών στην αντικειμενική ενημέρωση».

ΠΡΕΖΑ TV
16-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: