Τρίτη, Ιουνίου 01, 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ:ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

Η DEUTSCHE TELECOM H ΟΠΟΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΚΑΘΩΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΟΥΣ!!!

Τόσο το «πορτοκαλί τηλέφωνο» όσο και οι τηλεφωνικές συνδέσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας βρίσκονται στον αέρα, επειδή κανένας επίσημος φορέας δεν έχει αναλάβει τη μέριμνα για τη διασφάλιση του απορρήτου τους. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Η μοναδική πρόβλεψη αφορά στην "αυξημένη προστασία" αυτών των συνδέσεων από τον ΟΤΕ, με΄σω της υποδιεύθυνσης ειδικών συνδέσεων και διασφάλισης απορρήτου. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει αναλάβει να χειριστεί το ζήτημα.
Ο Ανδρέας Λαμπρινόπουλος έκανε λόγο για "ξέφραγο αμπέλι", όσον αφορά και στο απόρρητο των υπόλοιπων τηλεφωνικών γραμμών της χώρας. Όπως τόνισε, η ΑΔΑΕ έχει συστήσει στον ΟΤΕ να εφαρμόσει σύστημα τηλεπίβλεψης στα ΚΑΦΑΟ, το οποίο όμως θα κάνει τουλάχιστον ένα χρόνο να υλόποιηθεί. Εν τω μεταξύ, ο καθένας μπορεί με ένα απλό κλειδί να αποκτήσει πρόσβαση στα ΚΑΦΑΟ και να παρακολουθήσει όποιον θέλει.

Αναφορικά με τη φραγή κλήσεων στον τηλεφωνικό αριθμό του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ σημείωσε ότι η Αρχή έστειλε αμέσως ομάδα ελέγχου και ανέφερε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι όντως επρόκειτο για τεχνικό λάθος. Η έρευνα συνεχίζεται, σε όλα τα σημεία εντός και εκτός Ελλάδος από τα οποία θα μπορούσε να γίνει παρακολούθηση.

Η ΑΔΑΕ κατέθεσε στην Επιτροπή το νέο πόρισμα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, από το οποίο δεν προκύπτουν νέα στοιχεία για την υπόθεση. Ο Αν. Λαμπρινόπουλος επανέλαβε ότι η καταστροφή του παρείσακτου λογισμικού από τη Vodafone ήταν "Κορυφαίο λάθος".
Κορυφαίο λάθος χαρακτήρισε και το γεγονός ότι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δεν ειδοποίησε αμέσως την ΑΔΑΕ, εκτιμώντας ότι αν το είχε κάνει οι δράστες θα μπορούσε να είχαν βρεθεί μέσα σε μια μέρα.
Επέρριψε ευθύνες και στη Δικαιοσύνη για πλημμελή έρευνα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι δεν ζητήθηκε συνδρομή από το Εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι είχαν εντοπιστεί κλήσεις με προέλευση εκτός συνόρων.
Σύμφωνα με την Αρχή, η ΕΥΠ έχει ευθύνη επειδή δεν χρησιμοποίησε το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού που διαθέτει. Αποδίδει ευθύνες και στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκη, καθώς σύμφωνα με την ΕΥΠ έδωσε εντολή περιορισμένης έρευνας.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε την επιστροφή του φακέλου στη Δικαιοσύνη για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Ο πρόεδρος της επιτροπής, Μιλτ. Παπαιωάννο γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα στείλει έγγραφο για να ξανανοίξει η υπόθεση.
Τη ερχόμενη εβδομάδα θα κληθεί, επίσης, ενώπιον της επιτροπής ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και νυν βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ, Γ. Κοράντης.
Ανάλογα με τα ευρήμστα θα ληφθεί και η απόφαση για το αν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο.
Τα παραπάνω προκάλεσαν τις διαμαρτυρίες του Απόστολυο Κακλαμάνη, ο οποίος διερωτήθηκε αν η Βουλή θα ξαναστείλει την υπόθεση σε εκείνους που την "έθαψαν".

Απάντηση στα όσα ελέχθησαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών, δίνει ο ΟΤΕ, ο Καθολικός Πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα επισημαίνει ότι η διασφάλιση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών είναι για τον ΟΤΕ θέμα υψίστης σημασίας και για το λόγο αυτό συνεργάζεται με την ΑΔΑΕ, τις δικαστικές αρχές και την αστυνομία και λαμβάνει διαρκώς μέτρα για την αναβάθμιση του επιπέδου της ασφάλειας του δικτύου του το οποίο διασφαλίζει με τακτικούς ελέγχους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΤΕ, τα ελάχιστα μέχρι σήμερα περιστατικά που έχουν διαπιστωθεί έχουν ανακαλυφθεί κατά κανόνα από τον Οργανισμό, έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες αρχές, ενώ κατόπιν υπόδειξης της ΑΔΑΕ, ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει να εγκαθιστά με γοργούς ρυθμούς σύστημα εποπτείας των υπαίθριων κατανεμητών.
Η ανακοίνωση καταλήγει ότι δεν έχει περιέλθει σε γνώση του ΟΤΕ οποιαδήποτε καταγγελία ή περιστατικό που να σχετίζεται με το απόρρητο των τριψήφιων τηλεφώνων τα οποία, εξάλλου, διαθέτουν σύστημα κρυπτογράφησης.

ΠΡΕΖΑ TV
1-6-2010


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΤΗΣ VODAFONE...ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΕΝΟΧΟΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: