Τρίτη, Ιουνίου 29, 2010

ΧΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Μολύβι, δελτίο... πρακτορείο; Το σλόγκαν παλαιότερης διαφήμισης του ΟΠΑΠ μάλλον δεν έχει ιδιαίτερη πέραση σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Οι παίκτες τυχερών παιχνιδιών και οι αγοραστές λαχείων το τελευταίο διάστημα βάζουν το χέρι λιγότερο βαθιά στην τσέπη ή δεν το βάζουν καθόλου. Ή παίζουν... βερεσέ! «Υπάρχει κόσμος που παίζει μικρότερης αξίας δελτία ή θέλει να παίζει βερεσέ. Ομως αυτούς τους χάνουμε από πελάτες», εξηγεί στην «Κ» η κ. Δροσούλα Μονεμβασιώτου που διατηρεί πρακτορείο στα βόρεια της Αττικής.

Η τηλεφωνική επικοινωνία με την «Κ» έγινε την περασμένη Πέμπτη, λίγο πριν από την κλήρωση του Τζόκερ με τζακ ποτ 5 εκατ. ευρώ. «Είναι το πέμπτο τζακ ποτ (σ.σ.: την περασμένη Κυριακή έγινε κι άλλο). Παρ’ όλα αυτά, εγώ έχω την ευχέρεια να σου μιλάω στο τηλέφωνο. Αλλες φορές σε ανάλογες περιπτώσεις η ουρά έφθανε μέχρι έξω από το πρακτορείο». Από την εμπειρία της, παρατηρεί ότι «τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζει το Λόττο. Το Στοίχημα, εν μέσω Μουντιάλ, δεν έχει όση αύξηση θα έπρεπε, ενώ το Κino κρατιέται “με τα δόντια”. Οι συνταξιούχοι παίζουν λιγότερο και γενικά παίζονται δελτία αξίας μέχρι 3 ευρώ, όχι πιο ακριβά». Προβληματισμένοι μεν, αλλά σε μικρότερο βαθμό δηλώνουν οι υπεύθυνοι του ΟΠΑΠ. «Είμαστε ικανοποιημένοι από το Στοίχημα», λέει ο γενικός διευθυντής μάρκετινγκ κ. Σωτήρης Σπανίδης. Αυτό άλλωστε ήταν και το μόνο που σημείωσε αύξηση 4,7% στο πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2009, όταν οι συνολικές πωλήσεις (Ελλάδα και Κύπρος) μειώθηκαν κατά 6,2%, φθάνοντας τα 1.372,4 εκατ. ευρώ

Και στο λαχείο, όμως, η κατάσταση είναι παρόμοια. «Το Εθνικό έχει σημειώσει πτώση 22%-24% και το Λαϊκό 15% το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Πέρυσι το Λαϊκό είχε κέρδη 230 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε πτώση 30 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους, ενώ στο Εθνικό, που πέρυσι είχε 120 εκατ. ευρώ κέρδη, υπολογίζουμε ότι θα “πιάσει” 90 εκατ. ευρώ φέτος», τονίζει ο αναπληρωτής διευθυντής στη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων, κ. Δ. Δημόπουλος. Με την υπάρχουσα οικονομική κρίση, δύσκολα θα δώσει κάποιος 10 ευρώ για μια πεντάδα του Λαϊκού ή 40 ευρώ για μια τετράδα του Εθνικού. Η μείωση της κίνησης δεν ισχύει ωστόσο πανελλαδικά. «Σέρρες, Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα, Βόλος, Καβάλα εξακολουθούν να παίζουν. Οπου υπάρχουν χρήματα, δηλαδή», καταλήγει.

ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2010


Της Ιφιγενειας Διαμαντη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ψοφίστε σκουλήκια πράκτορες!

Και εσείς και μαζί και ο ΟΠΑΠ