Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ...

Το κατασκευαστικό πρόγραμμα των νέων φυλακών και τα σχέδια του υπουργείου για την αναβάθμισης της Σχολής Σωφρονιστικών Υπαλλήλων ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, συνεχίζεται κανονικά η κατασκευή νέων σωφρονιστικών καταστημάτων.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε το σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας Σερρών και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα λειτουργήσουν ­δύο πτέρυγες, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες τέσσερις. Όπως ανακοινώθηκε, η στελέχωση της φυλακής σε προσωπικό θα γίνει από το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό.
Ακόμη, μέσα στο επόμενο πεντάμηνο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το νέο σωφρονιστικό κατάστημα Χανίων και έως στο τέλος του χρόνου αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί. Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες σε Νικηφόρο Δράμας και Νεάπολη Λασιθίου.­
Όσον αφορά στα πιστοποιητικά πυρασφάλειας, που απουσιάζουν από τα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης συστημάτων πυρασφάλειας και εκδόθηκαν σχετικά πιστοποιητικά για τις φυλακές Ιωαννίνων, Λάρισας, Γρεβενών, το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών και την Κεντρική Αποθήκη Υλικών Φυλακών

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας στα καταστήματα κράτησης Κορυδαλλού, Κορίνθου, Ελεώνα Θηβών Γυναικών, Κασσαβέτειας, Αλικαρνασσού και Τίρυνθας.
­Επίσης το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι έχει συνταχθεί ο φάκελος δημοπράτησης που αφορά στην εγκατάσταση συστημάτων πυρασφάλειας στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, Ναυπλίου και Τρίπολης.
Σε σχέση με την αναβάθμιση της Σχολής Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι στους στόχους του είναι η θεσμοθέτηση πρακτικής εξάσκησης πριν την ανάληψη υπηρεσίας και ότι ετοιμάζεται ΤΔΠΠ (Τεχνικό Δελτίο Προτεινόμενης Πράξης) για την προκήρυξη μελέτης που θα αφορά την αναβάθμισή της Σχολής. Σύμφωνα με το υπουργείο, η μελέτη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Όπως διευκρινίστηκε δεν μπορεί να συνεχιστεί το καθεστώς της δίμηνης εκπαίδευσης/κατάρτισης που πολλές φορές υλοποιείται ύστερα από πολλούς μήνες (ή πολλές φορές και έτη) από την πρόσληψη του υπαλλήλου.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η σχολή σωφρονιστικών υπαλλήλων θα έχει αντικείμενο:
* o Την εκπαίδευση των εσωτερικών φυλάκων
* o Την εκπαίδευση των εξωτερικών φυλάκων
* o Προγράμματα δια βίου μάθησης και προγράμματα κατάρτισης από απόσταση

ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εχει να μπει πολυ αλλοδαπι εκει μεσα.

αντε πρεζα τραβα για συμπαρασταση στα κλεφτρονια αλλοδαπια σου.

Ανώνυμος είπε...

δλδ τους ΕΛΛΗΝΕΣ δολοφονους, ληστες, βιαστες, παιδεραστες κτλ, θα τους βαλουν σε αλλη φυλακη, ε?

αντε τωρα τραβα να κανεις κι εσυ συμπαρασταση στον Δουρη, τον Πασσαρη, τον Ρωχαμη, τον Κατσουλα και τους αλλους Συνελληνες σου...