Κυριακή, Ιουνίου 13, 2010

Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ: «ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»...ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΡΩΤΑ ΡΕ....

Η οικονομική κρίση της Ελλάδας, ανέδειξε τη θεσμική κρίση της Ε.Ε, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Κώστας Σημίτης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

"Η κρίση έδειξε ότι η λειτουργία της ΟΝΕ με βάση τους συμφωνημένους κανόνες δεν είναι αρκετή να περιορίσει τους κινδύνους", αναφέρει ο κ. Σημίτης και προσθέτει πως "χρειάζεται να λειτουργούν μηχανισμοί αλληλεγγύης ή έτσω διαχείρισης κρίσεων ώστε να μην πληρώνουν μόνο ορισμένοι τις αδυναμίες του συστήματος".

Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά και από τη νομισματική ένωση να προχωρήσει στην οικονομική και πολιτική ενοποίηση.

Για τον Κώστα Σημίτη μονόδρομος για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι οι συνεχείς περικοπές των κρατικών δαπανών και η εφαρμογή του σταθεροποιητικού προγράμματος, με τις αναπροσαρμογές του προς μία δικαιότερη κατευθυνση για τους κοινωνικά και οικονομικά ασθενείς, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

"Η άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από την ΟΝΕ και να υποτιμήσει τη δραχμή, ώστε να αποκτήσει περιθώρια ελιγμών είναι εσφαλμένη, καθώς δεν ισχύει για μία χώρα στην οποία η παραγωγική βάση είναι εξαιρετικά περιορισμένη", τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός και αποδίδει τα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας και της εξόδου της από την ευρωζώνη, στην εξυπηρέτηση ετερόκλητων συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, τα οποία αντιστρατεύονται τις προσπαθειες της χώρας για στθερότητα και ανάπτυξη.

ΠΡΕΖΑ TV
13-6-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γνήσιο τέκνο του σημίτη ο παπακωνσταντίνου Μπίλντερμπεργκ μαζί με τον άρχοντα του δαχτυλιδιού οδηγούν τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ με κινήσεις ακριβείας καρφί στο παγόβουνο. Φυσικά έχουν προβλεψει τρόπο διαφυγής...ώστε να εισπράξουν και την αποζημίωση απο την ασφαλιστική.
Εκτός αν ξυπνήσουν όσο είναι καιρός οι μούτσοι και πάρουν στα χέρια τους το πηδάλιο και πετάξουν στη θάλασσα τη σαβούρα.
Αν προλάβουν...

Ανώνυμος είπε...

Αφου τον αφηνουν να μιλαει ακομη τον καριολη καλα να παθουμε

Ανώνυμος είπε...

ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ!ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΕ Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

της ψωλής μου το κεφάλι, πιάσανε πονοκεφάλοι, και το στόμα σου λοιπόν, πιο καλό κι από ντεπόν.

για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ντάξει;;

vlaxopodas είπε...

δεν ειναι ο πρωτος τον τελευταιο καιρο πολλοι ηγετες οπως ο πρωθυπουργος του καναδα ο πρωην πρωθυπουργος της βρετανιας μπλερ και αλλοι ζητουν "παγκοσμιες" κυβερνισεις που θα αντιμετωπισουν τα "παγκοσμια" προβληματα που τα ιδια τα παγκοσμια κεντρα οπως η μπιλντερμπεργκ η τριμερης επιτροπη κα δημιουργουν για να αλωσουν απο τα μεσα τα εθνη-κρατη..