Τρίτη, Ιουνίου 01, 2010

ΣΤΟ «ΣΚΟΤΑΔΙ» ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΤΕΙ

Χιλιάδες εκπαιδευτικούς που έχουν αποσπαστεί, αλλά δεν εμφανίζονται πουθενά αναζητεί το υπ. Παιδείας. Από τον Βόλο όπου βρέθηκε για διήμερη επίσκεψη η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, ανακοίνωσε ότι 9.500 εκπαιδευτικοί βρίσκονται οπουδήποτε αλλού εκτός από τα σχολεία και ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς, παρά τις αναζητήσεις, δεν βρίσκεται πουθενά. Το 2008-2009 υπήρξε αύξηση 25% στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν -και αυτό παρά τη μείωση του αριθμού των μαθητών-, ωστόσο στις νομαρχίες καταγράφονται σημεία και τέρατα με υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, ενώ τα στοιχεία που στέλνονται στο υπουργείο είναι συχνά λάθος.
Η κ. Διαμαντοπούλου κατηγόρησε τον προκάτοχό της ότι μέσα σε μία μέρα απέσπασε 900 εκπαιδευτικούς για τρία χρόνια. Σημείωσε πως δεν κοιμάται όσο σκέφτεται τον Σεπτέμβριο και επανέλαβε ότι τη νέα χρονιά δεν θα προσληφθούν αναπληρωτές και θα γίνει διαχείριση δυνάμεων ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία.
Η υπουργός επισκέφθηκε χθες το πρώτο «πράσινο» σχολείο, το 1ο Σχολικό Επαγγελματικό Κέντρο Βόλου, στο οποίο εγκαινίασε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με φωτοβολταϊκά.

Εκεί έγινε δεκτή με συνθήματα από συγκεντρωμένους φοιτητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αποδοκίμασαν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Κάποιοι πέταξαν αβγά, μπουκάλια με νερό και καφέδες στη συνοδεία της υπουργού και προς στιγμήν επικράτησε ένταση.
Χρειάστηκε, μάλιστα, η επέμβαση δυνάμεων της Αστυνομίας, όταν οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να μπουν στον χώρο της εκδήλωσης και να τη ματαιώσουν, ενώ κατά την έξοδό της η υπουργός είχε μια σύντομη συνομιλία μαζί τους. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν από τον Σεπτέμβριο με μείωση της ύλης στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού, στο γυμνάσιο και στην Α’ λυκείου, «ώστε τα παιδιά να έχουν περισσότερες ώρες στο σχολείο με δράσεις και λιγότερη ύλη για να πάνε σε βάθος».
Η διήμερη επίσκεψη της κ. Διαμαντοπούλου ολοκληρώθηκε με επίσκεψή της στο δημοτικό Ανηλίου, όπου έγινε παρουσίαση της δράσης «Ψηφιακή Τάξη 2», με διαδραστικό πίνακα και ηλεκτρονικά βιβλία.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
1-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: