Τρίτη, Ιουνίου 01, 2010

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

«Αναψε» το πράσινο φως στις δημόσιες υπηρεσίες για την εκκίνηση των διαδικασιών απόδοσης ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς αλλά και για την πολιτογράφηση των ενηλίκων μεταναστών, με την αποστολή εγκυκλίου που υπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση, η οποία εξειδικεύει τις διατάξεις του νόμου 3838/2010.

Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνουν ότι έχει γίνει όλη η προεργασία από πλευράς των υπηρεσιών έτσι ώστε να υπάρχει συντονισμός των συναρμόδιων υπουργείων (Παιδείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη) προκειμένου να εξασφαλιστεί η ταχύτητα και η ασφάλεια στην έκδοση των σχετικών εγγράφων εντός του χρονικού ορίου των 2 ετών και 6 μηνών που υποχρεούται πλέον το κράτος να απαντήσει στα αιτήματα πολιτογράφησης.

Πιο συγκεκριμένα, τα δικαιολογητικά για την κτήση ιθαγένειας των παιδιών μεταναστών που γεννήθηκαν στη χώρα μας και οι γονείς τους έχουν πενταετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα είναι:

* Αίτηση και δήλωση εγγραφής του παιδιού στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του
* Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού
* Ληξιαρχική πράξη ή πιστοποιητικό γάμου των γονέων, εφόσον υπάρχει.
* Ακριβές αντίγραφο οριστικού τίτλου νόμιμης διαμονής των γονέων σε ισχύ.
* Βεβαιώσεις χρόνου νόμιμης διαμονής των γονέων από τις οποίες να προκύπτει η συνεχής νόμιμη διαμονή και των δύο γονέων για τουλάχιστον πέντε έτη.
* Ακριβές αντίγραφο ισχύοντος διαβατηρίου των γονέων
* Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας των γονέων
* Παράβολο 100 ευρώ από την ταμειακή υπηρεσία του οικείου Δήμου

Σε περίπτωση που η αίτηση για κτήση ιθαγένειας αφορά τη διάταξη σύμφωνα με την οποία το παιδί έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή του σε έξι τάξεις ελληνικού σχολείου τότε απαιτείται εκτός των παραπάνω εγγράφων και βεβαίωση φοίτησης, από την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας και έχουν ενηλικιωθεί προβλέπεται ειδική διαδικασία αίτησης απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας.
Για να πολιτογραφηθεί Ελληνας ένας ενήλικος αλλοδαπός σύμφωνα με τον νέο νόμο, θα πρέπει να έχει αποδεδειγμένη νόμιμη και διαρκή διαμονή στη χώρα επί επτά έτη. Αντίστοιχα για τους υπηκόους ευρωπαϊκών χωρών το χρονικό διάστημα που απαιτείται είναι η τριετία. Οι ομογενείς και τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα δεν εμπίπτουν σε κανέναν από τους παραπάνω χρονικούς περιορισμούς.
Σε περίπτωση που οι ελληνικές αρχές απαντήσουν αρνητικά σε αίτηση πολιτογράφησης, τότε ο αλλοδαπός μπορεί να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ιθαγένειας.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΤΣΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV
1-6-2010

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΑΛΒΑΝΕ ΑΛΒΑΝΕ!

Ανώνυμος είπε...

den tha gineis alvanos pote ellhna ellhna

Ανώνυμος είπε...

ZHTW H ALBANIA!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ ΘΑ ΣΑΙ ΜΙΑ ΦΘΗΝΗ ΑΠΟΜΙΜΙΣΗ ΑΛΒΑΝΑΚΟ.....ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΑΛΒΑΝΕ ΑΛΒΑΝΕ!

Ανώνυμος είπε...

πισω στα μπουρδελα σας γαμιολια μας τα εχετε πρηξει

Ανώνυμος είπε...

Esy pou sxoliases stis 5:06 k eisai ellhnas,ma8e pws h απομιμηση grafetai etsi opws thn egrapsa k oxi opws thn egrapses esy.enas ALBANOS tou opoiou ta paidia 8a exoun thn ellhnikh syntoma.MALAKA.ROMPA GINESAI MONOS SOU.

Ανώνυμος είπε...

γραψε εσυ την αγγλοαλβανοελληνικη διαλεκτο κι ασε τα μπαμπινιω τικα...το νοημα το βγαλες ομως αλβανακο?δεν θα γινεις ελληνας ποτε ουτε με σφραγιδες ουτε με διαβατηρια ουτε με ταυτοτητες ουτε με ιθαγενειες!οποτε ?δεν θα γινεις ελληνας ποτε αλβανε αλβανε!

Ανώνυμος είπε...

TO ANAFEREIS LES K EINAI TIMH NA EISAI ELLHNAS.PSEFTES,KLEFTES K KOUTOPONHROI.KALA SAS EIXAN KATALABEI OI AMERIKANOI K OI GERMANOI OTAN METANASTEYATE STIS XWRES TOUS.ALLA TOTE HTAN ADIKOI AYTOI,E?VGES EKSW APTHN ELLADA K AN DEN DREPESAI TOLMA NA PEIS OTI EISAI ELLHNAS.XAXAXAXA

Ανώνυμος είπε...

γαμω και την ελλαδα σας και την αλβανια σας.............τζαμα`ι`κα ρεεεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

ακου καλα Αλβανε, που μαθες και το ιντερνετ...
Ελληνας δε θα γινεις ποτε...και τα παιδια σου υπηκοοτητα μπορει να παρουν αλλα ουτε αυτα θα γινουν Ελληνοπουλα... μια ζωη θα ξεχωριζουν οι σκατοφατσες σας.
Μη παιρνεις αερα απο τον ΓΑΠ,οταν φυγει αυτος, πολυ συντομα δηλαδη, θα τον ακολουθησετε συντομα...
το ποταμι ερχεται και δε γυρναει πισω.
Κι αν δε σου αρεσει η Ελλαδα γιατι κανεις τα παιδια σου Ελληνες; γιατι δε γυρνας στη μπουρδελοπατριδα σου σκατοφάγε; αλλα που να πας στις σπηλιες που ζουν εκει οι δικοι σου...
Εισαστε ενας μηδαμινος και τιποτενιος λαος,και να ξερεις οτι θα τη παθετε οπως οι κοσοβαροι που θελανε ανεξαρτησια,γλειφανε τους αμερικανους, και τωρα τρωνε σκατα και σκουπιδια και πολυ απλα δεν ασχολειται κανεις μαζι τους...
ετσι κι εσεις μαζι με τα πακια, μετα τις εκλογες που θα πας να ψηφισεις ΓΑΠ σα καλος μαλακας που εισαι, και που θα χασει και θα φυγει η θα τον φυγουμε, θα μεινετε εσεις σαν υποστηρικτες του προδοτη...
οποτε καταλαβαινεις τι θα γινει...
λοιπον ετοιμαζε μπογαλακια οπως αλλοι ομοεθνεις σου που ηδη φευγουν και βουλωστο...

ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ