Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2010

ΈΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Βουλευτές από το Συμβούλιο της Ευρώπης έκαναν σήμερα έκκληση προς το Ισραήλ να άρει πλήρως τον αποκλεισμό στην Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ πρέπει να επιτρέψει να αποσταλούν αγαθά στον παραθαλάσσιο θύλακα από ξηρά, αέρα και θάλασσα, ώστε οι Παλαιστίνιοι να μπορούν να απολαμβάνουν "ομαλές συνθήκες διαβίωσης", αναφέρεται σε απόφαση που εγκρίθηκε από μία μεγάλη πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).
Η PACE στην οποία μετέχουν βουλευτές από τα 47 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνέρχεται τέσσερις φορές τον χρόνο για να συζητήσει τοπικά θέματα και να δώσει συμβουλές σχετικά με την πολιτική στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
Οι βουλευτές επέκριναν επίσης την ισραηλινή επίθεση στον στολίσκο με ανθρωπιστική βοήθεια που κατευθυνόταν στην Γάζα ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την χαρακτήρισαν ως "δυσανάλογη αντίδραση". Ακόμη κάλεσαν το Ισραήλ να σταματήσει την δημιουργία νέων οικισμών στα κατεχόμενα εδάφη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Η πρόσφατη χαλάρωση των μέτρων αποκλεισμού της Γάζας από το Ισραήλ χαρακτηρίστηκε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση ως το "πρώτο βήμα",αλλά όπως τονίστηκε από τον σοσιαλδημοκράτη Ιταλό βουλευτή Πιέρο Φασίνο είναι "σημαντικό" να αρθεί πλήρως ο αποκλεισμός ώστε να αναβιώσει ο διάλογος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

ΠΡΕΖΑ TV
24-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: