Πέμπτη, Ιουνίου 17, 2010

ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ...ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ.Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!

ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ,ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ...
ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ...ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ...
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...
ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΝ OUTDOOR ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ...


ΔΙΚΑΙΩΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΩΝ...ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;;;
ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ... ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ;;;

Ενας δήμαρχος σε δίμηνη αργία, τρεις διαφημιζόμενοι στο αυτόφωρο και σαφάρι της ΥπΕΕ στους ιδιοκτήτες πολυκατοικιών που νοικιάζουν την ταράτσα σε εταιρείες υπαίθριας διαφήμισης πλαισιώνουν την τρίτη φάση απομάκρυνσης των διαφημιστικών πινακίδων στην Αττική.
Υστερα από σχετική γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της περιφέρειας, ο γ.γ. Ηλίας Λιακόπουλος επέβαλε προσωρινή αργία στον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Σταύρο Γεωργόπουλο, με τις κατηγορίες «παράβασης καθήκοντος και βαριάς αμέλειας στην εκτέλεση των καθηκόντων του». Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά (αριθ. πρωτοκ. 16564/9536), «η εκμίσθωση μη χαρακτηρισμένων ως κοινόχρηστων χώρων από δημοτική επιχείρηση, εκτός του κύκλου των δραστηριοτήτων της, η μη τήρηση της προβλεπόμενης νόμιμης διαδικασίας για την εκμίσθωσή τους, οι ελλείψεις και ατέλειες που αναφέρονται, η μη συμμόρφωση με τις επανειλημμένες οχλήσεις της Διοίκησης περί αποκαθήλωσης των διαφημιστικών πινακίδων... συνιστά κατά την κρίση της πλειοψηφίας των μελών του Συμβουλίου βαριά αμέλεια του πειθαρχικώς εγκαλούμενου...». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αναμένεται παρόμοια απόφαση για άλλους δύο δημάρχους της Αττικής.

Την ίδια στιγμή δύο επιχειρηματίες και ένας υπεύθυνος εμπορικής αλυσίδας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου, κατηγορούμενοι ότι διαφήμιζαν τα προϊόντα τους σε παράνομες πινακίδες. Πρόκειται για ένα κατάστημα κλιματιστικών ειδών, μια επιχείρηση πώλησης ειδών υγιεινής και ένα πολυκατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.
Αυτόφωρες διαδικασίες περιμένουν και τους ιδιοκτήτες πολυκατοικιών που νοικιάζουν -εισπράττοντας διόλου ευκαταφρόνητα (και συνήθως «μαύρα») ποσά- τις ταράτσες τους στις εταιρείες που πωλούν υπαίθρια διαφήμιση. Μάλιστα στο κυνήγι έχουν μπει και οι ελεγκτές της ΥπΕΕ (πρ. ΣΔΟΕ) με στόχο να διερευνήσουν εάν τα έσοδα των ιδιοκτητών αναγράφονταν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Χθες το πρωί τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησαν την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στη λεωφόρο Μεσογείων, με στόχο τις επόμενες ημέρες να αφαιρέσουν 90 πλαίσια από την Κατεχάκη μέχρι τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής.
Από τις 24 Απριλίου έχουν αφαιρεθεί 100 πινακίδες από τη λ. Κηφισίας και 110 από τη λ. Συγγρού, ενώ στην επόμενη φάση προβλέπεται καθαρισμός των λεωφόρων Κατεχάκη και Βουλιαγμένης καθώς και της Μαραθώνιας διαδρομής.
«Δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή. Για όσους διαφημιστές και διαφημιζόμενους παρανομούν τον λόγο θα έχουν η Δικαιοσύνη και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους», είπε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ν. Σηφουνάκης. «Πρέπει να σταματήσουμε το αίσχος των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων όχι τόσο για το αντιαισθητικό μέρος του πράγματος, αλλά, κυρίως, για τη δυνατότητα των πολιτών να περπατούν και να κυκλοφορούν με ασφάλεια στον δημόσιο χώρο. Εχουμε τεράστια ευθύνη για τη δυνατότητα πρόσβασης του πεζού στα πεζοδρόμια και την οδική ασφάλεια».

Στο σημείο βρέθηκε χθες και η Ε. Δάλλα, υπεύθυνη της ιστοσελίδας www. illegalsigns.gr, όπου οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν την ύπαρξη παράνομων διαφημιστικών πινακίδων συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασία. Οπως είπε στην «Ε», σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη και ειδική εφαρμογή για το i-phone ώστε οι κάτοχοι τέτοιων συσκευών να περνούν αυτόματα στον χάρτη το σημείο της παρανομίας μέσω GPS.

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2010


Λιανα Σπυροπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: