Πέμπτη, Ιουνίου 17, 2010

«ΠΗΓΗ» ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ STATE DEPARTMENT

«Πηγή» εγκληματικής διακίνησης και εκμετάλλευσης ενήλικων και ανήλικων ατόμων χαρακτηρίζεται η Αλβανία στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που καταγράφει την παράνομη εμπορία ανθρώπων ανά τον κόσμο.
Η Αλβανία είναι πηγή διακίνησης ανθρώπων για σκοπούς αναγκαστικής πορνείας και υποχρεωτικής εργασίας, καθώς και εξαναγκασμού ανήλικων παιδιών σε επαιτεία. Τα θύματα από την Αλβανία υποβάλλονται σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας και διακίνησης για σεξουαλικούς σκοπούς εντός και εκτός Αλβανίας σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η ΠΓΔΜ, το Κοσσυφοπέδιο και κράτη της Δυτικής Ευρώπης», αναφέρει η αμερικανική έκθεση.
Σύσσωμος σχεδόν ο αλβανικός Τύπος επισημαίνει πως σχεδόν τα μισά από τα θύματα που οδηγήθηκαν για περίθαλψη εντός της χώρας, κατά τη διάρκεια του 2009, ήταν Αλβανοί, πρωτίστως γυναίκες και νεαρά κορίτσια, που υποβάλλονταν σε συνθήκες καταναγκαστικής πορνείας σε ξενοδοχεία και ιδιωτικές οικίες στα Τίρανα, στο Δυρράχιο και στην Αυλώνα.

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: