Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2010

"ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΜΕ ΔΕΜΑΤΑ...

Σε «εισαγόμενη» τρομοκρατική πρακτική παραπέμπει η βόμβα- ταχυδρομικό δέμα που εξεράγη χθες στον 7ο όροφο της Κατεχάκη και προκάλεσε την απώλεια του αστυνομικού υποδιευθυντή Γιώργου Βασιλάκη.
Oι πλέον γνωστές τρομοκρατικές ενέργειες των τελευταίων χρόνων έλαβαν χώρα τον Δεκέμβριο του 2003 και τον Ιανουάριο του 2004, όταν τουλάχιστον 6 βόμβες- δέματα εστάλησαν ταχυδρομικά στον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν - Κλοντ Τρισέ, στην Ευρωπαϊκή Αστυνομία (Εuropol), στην Ευρωπαϊκή Αρχή για τη Δικαιοσύνη (Εurojust) και σε τρία μέλη του Ευρωκοινοβουλίου. Αν και κατά τις συγκεκριμένες βομβιστικές απόπειρες δεν υπήρξαν θύματα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για αναβίωση των Ερυθρών Ταξιαρχιών, καθώς την ίδια περίοδο είχε βρεθεί γιάφκα με 100 κιλά εκρηκτικά, εκπυρσοκροτητές και έγγραφα που συνέδεαν τον χώρο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Τέρμινι στη Ρώμη με φερόμενους ως «απογόνους» της τρομοκρατικής οργάνωσης που άρχισε τη δράση της τη δεκαετία του 1970. Επιπλέον, οι βόμβες- δέματα που είχαν στόχο τον πρόεδρο της Κομισιόν, τους ευρωβουλευτές και τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, είχαν σταλεί από την Μπολόνια. Σύμφωνα μάλιστα με τη γερμανική εισαγγελία που ερεύνησε την υπόθεση στη Φρανκφούρτη, όπου εδρεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες πιθανότατα είχαν πραγματοποιηθεί από ομάδα ιταλών αναρχικών.

Οι βόμβες- δέματα αποτέλεσαν όπλο της τρομοκρατικής οργάνωσης Μαύρος Σεπτέμβρης, η οποία ευθύνεται για το μακελειό των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου τον Σεπτέμβριο του 1972, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 11 ισραηλινοί αθλητές και προπονητές και ένας δυτικογερμανός αστυνομικός. Μέσα στον ίδιο μήνα δεκάδες βόμβες- δέματα εστάλησαν από το Αμστερνταμ σε ισραηλινές πρεσβείες και προξενεία σε όλο τον πλανήτη. Από μια τέτοια βόμβα έχασε τη ζωή του ο ισραηλινός ακόλουθος γεωργικών θεμάτων στη Βρετανία Αμί Σακόρι.

Και στις ΗΠΑ οι βόμβες- δέματα έχουν προκαλέσει την απώλεια ζωών: από τη δεκαετία του 1970 έως και τις αρχές του 1990, ο Τεοντόρ Καζίνσκι- γνωστός ως Unabomber- έστειλε δεκάδες εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσω ταχυδρομείου σκοτώνοντας 3 και τραυματίζοντας 23 ανθρώπους. Λίγα χρόνια μετά, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο αυστριακός Φραντς Φουκς με τον ίδιο τρόπο σκότωσε 4 και τραυμάτισε 15, ενώ πριν από τρία χρόνια 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν από βόμβες- δέματα στη Μεγάλη Βρετανία. Την ίδια περίοδο, στις αρχές του 2007, τρομοκράτης που αυτοαποκαλούνταν «Επίσκοπος», έστειλε ταχυδρομικά δεκάδες βόμβες - δέματα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
25-6-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ"

ΜΟΝΟ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ.

ΓΙΩΡΓΑΚΗ,

Τώρα που έλαβες το μήνυμα (και μαζί και εμείς) από το ΔΝΤ και τις αλητήριες ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΕΣ και ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ του υποκόσμου,

ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ.

Γιωργάκη,

Αυτοί οι αλήτες (ΑΓΟΡΕΣ, ΔΝΤ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ) είναι αδίσταχτοι.

Το μήνυμα προς την κυβέρνηση (ο Θεός να την κάνει κυβ'ερνηση) και προς τους βουλευτές ήταν ξεκάθαρο:

ή ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ ή σας στέλνουμε ΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ.

Ελληνικέ λαέ,

ΜΗΝ ΧΑΦΤΕΙΣ Ο,ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ.

ΤΟ ΔΕΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΔΝΤ-ΑΓΟΡΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ