Πέμπτη, Ιουνίου 17, 2010

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ...ΕΡΕ ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...

Μέχρι τις 8 Ιουλίου θα μπορεί να υποβάλλει αιτήσεις εθελοντικής μετάταξης το τακτικό προσωπικό των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, το οποίο εργάζεται σε τομείς που θα μεταφερθούν στους δήμους από 1-1-2011. Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που υπογράφει ο υφυπουργός Γ. Ντόλιος, με την οποία εγκαινιάζεται η διαδικασία μετακίνησης του προσωπικού στις νέες αυτοδιοικητικές δομές που περιλαμβάνει ο "Καλλικράτης". Από το φθινόπωρο και μέχρι το τέλος του 2010 θα πραγματοποιηθούν υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού, στοχεύοντας στην έγκαιρη στελέχωση των νέων υπηρεσιών που μεταφέρονται στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση.

Δικαίωμα εθελοντικής μετάταξης έχουν οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι κεντρικών και αποκεντρωμένων υπηρεσιών των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, οι οποίοι εργάζονται σε διευθύνσεις που μεταφέρονται στους δήμους στο σύνολό τους (πολεοδομία, κοινωνική πρόνοια) ή μεμονωμένα από την 1-1-2011.

Δεν μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία των εθελοντικών μετατάξεων όσοι εργαζόμενοι διανύουν τη δοκιμαστική περίοδο των δύο ετών, ή ανήκουν οργανικά σε άλλες υπηρεσίες, αλλά είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει η εγκύκλιος, ο ενδιαφερόμενος καταθέτει την αίτηση μετάταξης μέχρι την 8η Ιουλίου στο γραφείο του νομάρχη, ο οποίος με τη σειρά του βεβαιώνει ότι ο φάκελος του υποψηφίου είναι πλήρης και τηρεί τις προϋποθέσεις του νόμου. Κατόπιν διαβιβάζει στην αρμόδια υπηρεσία της κρατικής περιφέρειας τον φάκελο του υποψηφίου με την αίτηση που έχει υποβάλει.
Για την πραγματοποίηση της μετάταξης θα πρέπει ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας μέχρι τις 8 Αυγούστου 2010 να εκδώσει απόφαση, με την οποία να μετατάσσει το προσωπικό σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, εκπαιδευτικής βαθμίδας, κλάδου ή ειδικότητας στην έδρα του "καλλικράτειου" δήμου. Οι εργαζόμενοι που μετατάσσονται διατηρούν το ασφαλιστικό καθεστώς της θέσης στην οποία υπηρετούσαν.
Οι μετατάξεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στον δήμο της έδρας του νομού ή σε δήμο που βρίσκεται εντός των ορίων της -υπό κατάργηση- νομαρχίας. Το προσωπικό των αποκεντρωμένων νομαρχιακών υπηρεσιών που λειτουργούν στα όρια του Νομού Αττικής μπορεί να μεταταγεί στους δήμους, στους οποίους εδρεύουν αυτές οι υπηρεσίες.

Νίκος Β. Τσίτσας

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: