Τετάρτη, Ιουνίου 30, 2010

«ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ

Χαμηλότερη κατά 30% είναι η τιμή του ψωμιού του φούρνου της γειτονιάς σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δηλώνει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου.
Η ομοσπονδία διαμαρτύρεται διότι, όπως αναφέρει, ενημερώθηκε ''από τον ημερήσιο Τύπο για τα στοιχεία της Eurostat που αφορούν στις τιμές των προϊόντων του 2009 και από τα οποία προκύπτει σχετικά με τις τιμές του ψωμιού και των δημητριακών ότι στην Ελλάδα τα προϊόντα αυτά διατίθενται ακριβότερα από τον μέσο όρο που διατίθενται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες''.
Η ομοσπονδία αναφέρει ότι: ''για άλλη μια φορά επισημαίνουμε ότι η σύγκριση των τιμών που γίνεται μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ αφορά αποκλειστικά και μόνο τα βιομηχανικά προϊόντα των Super Market, με κυρίαρχο το ψωμί του τοστ και τα σνακς''.
Ακόμη, προστίθεται ότι η καθημερινή επαφή που έχει η ομοσπονδία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρτοποιών της επιτρέπει να ενημερώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τις τιμές των προϊόντων του φούρνου της γειτονιάς, και τον τρόπο που αναδιαμορφώνονται σήμερα στην Ελλάδα το ευρείας κατανάλωσης ψωμί, και γνωστοποιεί στη συνέχεια ότι το χωριάτικο, πωλείται από 0,60 - 0,80 ευρώ το τεμάχιο των 350 γραμμαρίων.

ΠΡΕΖΑ TV
30-6-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ στη Σητεία-Κρήτης, στου διαόλου την άκρη που είπε και ο Σημίτης όταν ήταν να γίνει το ρυπογόνο εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αθερινόλακο, το ψωμί(350g) το πληρώνουμε 1,10€, το φρέσκο γάλα 2,30€, τη βενζίνη 1,68€, φυσικό αέριο δεν έχουμε, δρόμους δεν έχουμε,όλα τα πληρώνουμε πανάκριβα.
Απορώ λοιπόν με τις τιμές που γράφετε, που είναι όλες Αθηνών. Κράτος πολλών ταχυτήτων=Κράτος ξεφτίλα. Απορώ πως ψήφιζα μέχρι τώρα αυτούς τους ανίκανους.