Σάββατο, Ιουνίου 12, 2010

ΦΟΒΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ- ΜΑΜΟΥΘ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΗ LIMEWIRE

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η επιβίωση της LimeWire και του ομώνυμου συστήματος ανταλλαγής αρχείων μέσω του Διαδικτύου, εναντίον της οποίας κινήθηκαν δικαστικά οι δισκογραφικές εταιρείες.
Η ένωση των τελευταίων, η RIAA, κατηγορεί τη LimeWire ότι δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για τη μη διανομή αρχείων μουσικής και κινηματογραφικών έργων μέσω της πλατφόρμας της. Η σχετική προσφυγή συζητήθηκε σε δικαστήριο της Ν. Υόρκης, το οποίο έκρινε πως η LimeWire δεν είχε κάνει ό,τι θα μπορούσε να έχει κάνει προκειμένου να αποτρέψει την κυκλοφορία «πειρατικών» αντιγράφων και μένει, πλέον, ο υπολογισμός του προστίμου που θα της επιβληθεί.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, το πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί στην LimeWire μπορεί να ξεπεράσει το... 1 δισ. δολάρια, ενώ υπάρχουν ακόμα πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις που μιλούν για το -αδιανόητο να καταβληθεί απ' οποιονδήποτε- ποσό των 150 δισ.
Η LimeWire από την πλευρά της αναφέρει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τη RIAA με στόχο την εξεύρεση μιας εξωδικαστικής λύσης που θα της δώσει το δικαίωμα να συνεχίσει τη λειτουργία της.
Η εταιρεία κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο για την ανάπτυξη μιας τεχνικής λύσης που θα δώσει στους παραγωγούς τη δυνατότητα να πωλούν μουσική ή ταινίες, ωστόσο δεν αποκλείεται η RIAA να επιλέξει σκληρή γραμμή και επί της ουσίας να επιβάλει το «λουκέτο» στη LimeWire και την πλατφόρμα της.

ΠΡΕΖΑ TV
12-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: