Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2010

ΓΕΜΙΣΑΝ... ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΑ...ΚΑΘΩΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ!!!

Η οικονομική κρίση επιτάσσει ευελιξία και εφευρετικότητα και δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που βρίσκουν τη λύση για ζωτικά ζητήματα, όπως για τη συνήθως πανάκριβη οδοντιατρική θεραπεία, στις υψηλής αξιοπιστίας αλλα και πολύ πιο φθηνές υπηρεσίες που προσφέρει η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, η οποία προβάλλει έτσι το κοινωνικό της πρόσωπο.
Λύσεις όμως υπάρχουν και σε ζητήματα καλαισθησίας και εμφάνισης που τόσο ρόλο παίζουν και στη σημερινή κοινωνία και έτσι το κομμωτήριο του Νίκου Αμάραντου κατακλύζεται ολοένα και περισσότερο από γυναίκες κυρίως, που αναζητούν οικονομικές λύσεις, ενώ μαθητές και τελειόφοιτοι της σχολής ανταποκρίνονται οικειοθελώς και προσφέρουν κοινωνικό έργο πηγαίνοντας τακτικά σε ιδρύματα για να καλλωπίσουν άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και για να περιποιηθούν ταλαιπωρημένα πόδια και χέρια ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Ακόμη και εν μέσω θέρους -που πλέον δουλεύουν μόνο οι μεταπτυχιακοί φοιτήτες πάντα κάτω από την επίβλεψη των καθηγητών τους- η κίνηση στην Οδοντιατρική Σχολή είναι αρκετά αυξημένη και στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στο παραδοσιακό κτίριο στου Γουδή βρίσκουμε παιδιά και ενήλικες εγκατεστημένους υπομονετικά στις οδοντιατρικές πολυθρόνες. «Το πρόβλημά μου ήταν ορθοδοντικό και αρκετά περίπλοκο. Τώρα, ύστερα από δύο χρόνια βρίσκομαι στο τέλος και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Λόγω οικονομικής στενότητας πριν καν από το ξέσπασμα της κρίσης βρήκαμε με την οικογένεια τη λύση της Οδοντιατρικής Σχολής που με εξυπηρέτησε πλήρως», μας λέει η νεαρή που περιμένει για ακτινογραφία στο ειδικό τμήμα. Δίπλα μας ένα μικρό αγόρι με τους μετανάστες γονείς του περιμένει αλλά όχι τόσο υπομονετικά.
Στην Οδοντιατρική Σχολή λειτουργούν κλινικές, στις οποίες προσέρχονται ελεύθερα ασθενείς ενήλικες και παιδιά για κάθε τύπου οδοντιατρική θεραπεία. Κάθε θεραπεία πραγματοποιείται από τους προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές, ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας του περιστατικού, υπό την εποπτεία και βοήθεια του διδακτικού προσωπικού της σχολής.
Ειδικής μεταχείρισης τυγχάνουν, όπως επιβάλλεται επιστημονικά, τα περίπου 500 παιδιά που δέχεται ετησίως η Παιδοδοντιατρική Κλινική της Πανεπιστημιακής Σχολής την οποία, όπως μας ενημερώνει ο αναπληρωτής καθηγητής Κωνσταντίνος Ουλής, εξωτερικοί αξιολογητές της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδοδοντιατρικής την κατατάσσουν ως μία από τις τρεις καλύτερες πανευρωπαϊκά. Ο ίδιος μάς λέει: «Εμείς αποτελούμε ξεχωριστό διαγνωστικό κανάλι, πιο άμεσο και αρχικά και χωρίς ραντεβού. Τα παιδιά δεν ανακατεύονται με τους ενήλικες. Παρατηρούμε αύξηση της προσέλευσης, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται και στην προβολή που έχει η σχολή λόγω του πολύ καλού επιπέδου περίθαλψης. Δεχόμαστε πολλούς μετανάστες, Αθίγγανους, ανθρώπους φτωχούς και ανήμπορους και προσπαθούμε να καλύψουμε το κοινωνικό πρόσωπο της σχολής. Κάθε ανήμπορος προσπαθεί να βρει λύση όταν πονά το παιδί του, αλλά πολλοί δεν έχουν καν κοινωνική ασφάλιση ή παρά τις φτηνές τιμές δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα 8 ευρώ ενός σφραγίσματος, μιας εξαγωγής ή τα 30-60 ευρώ μιας θεραπείας. Υπάρχει αύξηση αυτών που δεν έχουν να πληρώσουν τα ελάχιστα και πολλές φορές αναγκάζονται ακόμη και οι φοιτητές να πληρώσουν το ποσό για να μη χάσουν το περιστατικό που δουλεύουν για καιρό. Μία φορά τον μήνα σε συνεργασία με το νοσοκομείο "Αγλ. Κυριακού" πραγματοποιούμε χερουργεία με ολική αναισθησία. Εχουμε τη δυνατότητα και είμαστε σε διαπραγματεύσεις για να κάνουμε περισσότερα χειρουργεία στο Παίδων».

Η αρχική εξέταση των ενηλίκων ασθενών γίνεται στη Διαγνωστική Κλινική ύστερα από τηλεφωνικό ραντεβού στο 210-7461168. Οπως μας πληροφορούν, περί τα 5.000 άτομα τον χρόνο προσέρχονται για την αρχική εξέταση. Η επιλογή των ασθενών που θα κληθούν για θεραπεία γίνεται ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν όλοι οι ασθενείς που θα εξεταστούν στη Διαγνωστική Κλινική και να θεραπευθούν, αλλά καταβάλλονται ιδιαίτερες προσπάθειες να αντιμετωπιστεί ο κατά το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ασθενών. Απευθείας τηλεφωνικά ραντεβού για εξέταση γίνονται στην Παιδοδοντιατρική 210-7461136 και στην Ορθοδοντική 210-7461134 (10 π.μ.-12 μεσημέρι).

Οι κλινικές που λειτουργούν είναι:
* Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος.
* Συνολικής Αντιμετώπισης Ασθενή (εμφράξεις, περιοδοντικές θεραπείες, ενδοδοντικές θεραπείες, κινητές-ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις, αντιμετώπιση προβλημάτων κροταφογναθικής άρθρωσης).
* Παιδοδοντιατρικής.
* Ορθοδοντικής.
* Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (εξαγωγές-μικρές χειρουργικές επεμβάσεις στη στοματική κοιλότητα).
*Στοματολογίας (εξέταση-βιοψίες).
* Οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων.
*Αντιμετώπισης Στοματοπροσωπικού Πόνου.
Επίσης, λειτουργεί Μονάδα Αντιμετώπισης Ογκολογικού Ασθενή και Μονάδα Ιατροδικαστικής Στόματος.

Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΡΗ


ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: