Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2010

ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟ OPEN GOVERNMENT «ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ»...ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΤΣΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ...ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ...

Τη διατυπωθείσα από αρκετούς άποψη περί αμφισβήτησης της διαδικασίας ανοικτής διακυβέρνησης (open government) για την κατάληψη θέσεων στο Δημόσιο ενστερνίστηκαν ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης.
Οι ενστάσεις και των δύο διατυπώθηκαν χθες, κατά τη διαδικασία ακρόασης από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του νέου διοικητή του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλου.

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε συγκεκριμένα τη διαδικασία «εξευτελιστική» και γνωστοποίησε ότι η απουσία ενδιαφερομένων οδήγησε την κυβέρνηση να ζητήσει αρωγή «για συμμετοχή από σοβαρούς ανθρώπους, όπως δικηγόρους, ανώτερα στελέχη της διοίκησης και άλλους», ωστόσο το εγχείρημα δεν στέφθηκε με επιτυχία.
«Μας είπαν: "Θα μας εξευτελίσετε χωρίς λόγο, αφού ούτε χρήματα δίνετε ούτε κάτι άλλο, και το μόνο που προσφέρετε απλόχερα είναι ο εξευτελισμός"», είπε ο κ. Λοβέρδος.
Ανάλογες θέσεις εξέφρασε και ο Απ. Κακλαμάνης. Υποστήριξε ότι δεν είναι σωστό οι υπουργοί να μην έχουν λόγο για τους συνεργάτες τους, ενώ πρόσθεσε ότι η κατάσταση αυτή έχει αποτέλεσμα να παρατηρείται «έλλειμμα λειτουργικότητας που πρέπει να αντιμετωπιστεί».
Προς επίρρωσιν των λεγομένων του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της τοποθέτησης επί εννιάμηνο στο ΙΚΑ του κ. Σπυρόπουλου, ο οποίος πάντως διευκρίνισε ότι δεν συμμετείχε στη διαδικασία ανοικτής διακυβέρνησης.
Υπέρ της τοποθέτησής του στο ΙΚΑ τάχθηκαν, εκτός βέβαια από το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ. Το ΚΚΕ καταψήφισε, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «λευκό».
Ανάλογη στάση κράτησαν τα κόμματα (πλην ΚΚΕ που ψήφισε «λευκό») και για την τοποθέτηση του οικονομολόγου Θ. Αθανασίου για τη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Τέλος, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο νέος διοικητής του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα είναι ο δημοσιογράφος Κ. Τσουπαρόπουλος.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: