Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2010

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΗΕ ΚΑΙ Β. ΚΟΡΕΑΣ

Η Βόρεια Κορέα και η Διοίκηση του ΟΗΕ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ξεκίνησαν σήμερα διαβουλεύσεις, τις πρώτες μετά τη βύθιση κορβέτας της Νότιας Κορέας.
Αξιωματούχος της Διοίκησης του ΟΗΕ δήλωσε ότι η πρώτη συνάντηση διήρκεσε περίπου 90 λεπτά αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap. Οι διαβουλεύσεις πραγματοποιήθηκαν στην αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν "να καθοριστεί η ατζέντα και τα πρωτόκολλα για περισσότερες συζητήσεις" σε ότι αφορά στη βύθιση του πολεμικού πλοίου, Τσεονάν στις 26 Μαρτίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διοίκησης του ΟΗΕ, Ντέιβιντ Οτέν στο CNN.

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν επίσημα το ναυάγιο του πλοίου, αλλά δεν κατονόμασαν συγκεκριμένα τη Βόρεια Κορέα, που σύμφωνα με διεθνή έρευνα ευθύνεται για το συμβάν.
Η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της επιμένει στην αθωότητά της, αμφισβητώντας την εγκυρότητα της έρευνα και ζητώντας τη διεξαγωγή δικής της έρευνας. Δήλωσε επίσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η Βόρεια Κορέα έχει πέσει θύμα συνωμοσίας.

ΠΡΕΖΑ TV
15-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: