Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2010

Η BP ΠΙΕΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ...

Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP επιβεβαίωσε σήμερα ότι στα τέλη του 2007 είχε ασκήσει παρασκηνιακές πιέσεις στη βρετανική κυβέρνηση για να συνάψει μια συμφωνία μεταφοράς κρατουμένων με τη Λιβύη, αλλά αρνείται την όποια ανάμιξή της στην απελευθέρωση του βομβιστή του Λόκερμπι Αμπντελ Μπασέτ αλ Μεγκράχι.
Η BP αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι προέβη στην εν λόγω ενέργεια επειδή ανησυχούσε ότι αν αργούσε η επίλυση του θέματος των κρατουμένων θα επηρεαζόταν η συμφωνία που είχε συνάψει με τη Λιβύη για τη διενέργεια υποθαλάσσιων γεωτρήσεων στα χωρικά της ύδατα.
Η εταιρεία αναφέρει ότι είχε γνωστοποιήσει στην κυβέρνηση τις ανησυχίες της, αλλά αρνείται κατηγορηματικά τη συμμετοχή της σε συνομιλίες για την απελευθέρωση του βομβιστή του Λόκερμπι, Αμπντελ Μπασέτ αλ Μεγκράχι.
"Η απόφαση να απελευθερωθεί ο αλ Μεγκράχι τον Αύγουστο του 2009 πάρθηκε από την κυβέρνηση της Σκοτίας. Η BP δεν θα σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης της Σκοτίας. Η BP δεν συμμετείχε σε οποιεσδήποτε συνομιλίες για την απελευθέρωση του αλ Μεγκράχι", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΡΕΖΑ TV
15-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: