Παρασκευή, Ιουλίου 23, 2010

ΑΠΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ

Εβδομήντα έξι κρατούμενοι συμμετέχουν συνολικά από τις 19 Ιουλίου στην αποχή συσσιτίου σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Πόλα Ρούπα και απεργό πείνας από 15 Ιουλίου Νίκο Μαζιώτη.
Οι 64 -από τις φυλακές Κέρκυρας, Κορίνθου, Λάρισας, Ελεώνα Θηβών, ανηλίκων και γυναικών Κορυδαλλού (Α' πτέρυγα), Δομοκού, Τρικάλων (Δ1 πτέρυγα), Κασσαβέτειας Βόλου, Κομοτηνής- έστειλαν κείμενο στην «Ε», στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Τα μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα" Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτης διεκδικούν τα αυτονόητα: οι ιατρικές εξετάσεις στην έγκυο στον 9ο μήνα Πόλα Ρούπα να γίνονται χωρίς την παρουσία μπάτσων και να μπορέσει ο Νίκος Μαζιώτης να επισκεφτεί την Πόλα και το νεογέννητο παιδί τους, τόσο στο μαιευτήριο "Αλεξάνδρα" όσο και στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού».

Απεργία πείνας διαρκείας ξεκινά από σήμερα -σύμφωνα με δήλωσή του- και μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, ο Κώστας Γουρνάς, μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα».
Ο Κ. Γουρνάς, ο οποίος μετέχει ήδη (από 19/7) στην αποχή από το συσσίτιο, των 10 κρατουμένων από την Ε1 πτέρυγα των φυλακών Τρικάλων (και όχι από τη Β1 πτέρυγα, όπως γράφτηκε εκ παραδρομής στο χθεσινό φύλλο της «Ε»), «σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολιτικούς κρατουμένους και μέλη του Ε.Α. Πόλα Ρούπα και Ν. Μαζιώτη», σε επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται ως ελάχιστο χρέος και καθήκον για να σταθώ δίπλα στον αγώνα των δύο συντρόφων μου. Είναι μια πράξη αλληλεγγύης και αγώνα για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των κρατουμένων να βλέπουν την οικογένειά τους».
Για το ίδιο θέμα, πραγματοποίησαν αποχή (19/7-25/7/2010) από το συσσίτιο της Α' πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού οι κρατούμενοι Ν. Τσουβαλάκης, Αλφρέντο Μπονάνο και Χρήστος Στρατηγόπουλος, οι οποίοι με επιστολή τους καταγγέλλουν «και τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης στις περισσότερες φυλακές».

ΠΡΕΖΑ TV
23-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: