Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2010

ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ Η ΑΛΕΚΑ...

Αμετακίνητη στις θέσεις της περί μη εφαρμογής των διατάξεων του νομοσχεδίου για τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων εμφανίστηκε χθες η Αλέκα Παπαρήγα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει αντίρρηση στην ονομαστικοποίηση εκείνων που θέλουν να ενισχύσουν οικονομικά το κόμμα, με την προϋπόθεση βέβαια να το επιθυμούν και οι ίδιοι.
Η γ.γ. του ΚΚΕ, στη χθεσινή τοποθέτησή της στη Βουλή, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω της πρωτοβουλίας αυτής να εντάξει όλα τα κόμματα σε ένα ενιαίο σύστημα, το οποίο θα επιχορηγείται από τους επιχειρηματίες.
Και δήλωσε εξ αρχής ότι για εκείνη δεν τίθεται ζήτημα τήρησης των προβλέψεων του νομοσχεδίου, διότι δεν θα εξυγιάνει το πολιτικό σύστημα, θα παραμείνει ανεφάρμοστο και, τέλος, επειδή έχει πολιτικές στοχεύσεις.
Τις αιτιάσεις της απέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ο οποίος αντέτεινε ότι η υφιστάμενη κατάσταση συντηρεί το «μαύρο» πολιτικό χρήμα, αλλά και την εικόνα της χώρα μας ως πιο διεφθαρμένης στην Ευρώπη.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει στο μυαλό της ή στο στόχαστρό της κανένα πολιτικό κόμμα.
Στην αρχή της συνεδρίασης, το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν θέμα συνταγματικότητας, με το σκεπτικό ότι το νομοσχέδιο, επειδή σχετίζεται με εκλογικές διαδικασίες, θα έπρεπε να ψηφιστεί στην Ολομέλεια του Σώματος και όχι στα θερινά τμήματα.
Το αίτημα απορρίφθηκε.

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

antistash mexri telous kato h xounta tou mpatsok