Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2010

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η «ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ»

Την αγωνία της πλειοψηφίας των κατοίκων του Αγ. Γερμανού Πρεσπών, στη Φλώρινα που επί χρόνια περιμένουν να αποκτήσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας των… σπιτιών τους, καταγράφουν σε ερώτησή τους προς του υπουργό οικονομικών, οι βουλευτίνες του ΣΥΝ, Λίτσα Αμανατίδου-Πασχαλίδου και Ηρώ Διώτη.
Μεταξύ άλλων σημειώνουν πως "κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως, τελευταία, τους έχει επισκεφθεί η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για το θέμα των τίτλων. Οι κάτοικοι όμως που αποφάσισαν να ξεκινήσουν την διαδικασία να πάρουν τους τίτλους ιδιοκτησίας των σπιτιών τους και των οικοπέδων τους βρέθηκαν μπροστά στην δυσάρεστη έκπληξη των υπέρογκων ποσών, της τάξης των δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που τους ζητάει το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να τους δώσει τους τίτλους ιδιοκτησίας".

"Τους ζητιέται", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, "να ξανα-αγοράσουν τα σπίτια τους, διότι το δημόσιο κοστολογεί τις ιδιοκτησίες αυτές με βάση τις σημερινές τιμές οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με αυτές που υπήρχαν όταν ψηφίστηκε ο νόμος το 1976 και που, τότε, όποιοι ήταν ενήμεροι με τον ένα ή άλλο τρόπο πήραν τους τίτλους έναντι πολύ χαμηλών ποσών ακόμα και της τάξης των 3.000 δραχμών".
Οι δύο βουλευτίνες ρωτούν, μεταξύ άλλων, τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να προχωρήσει στην παραχώρηση τίτλων στους κατοίκους του Αγ.Γερμανού, χωρίς να χρεώνονται, ιδιαίτερα εν μέσω κρίσης όπως και αν θα αποζημιωθούν από το Δημόσιο, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις προσφύγων, οι τυχόν ιδιοκτήτες που κατοικούσαν μέχρι τον εμφύλιο και έφυγαν ή εκδιώχθηκαν και που τα σπίτια τους ή είναι άδεια ή κατοικούνται πλέον από άλλους ανθρώπους.

ΠΡΕΖΑ TV
19-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: