Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2010

ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ

Την ακύρωση της από 30.5.2006 υπουργικής απόφασης με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή του τμήματος της Ιονίας Οδού που διέρχεται από την λίμνη Καϊάφα αποφάσισε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στο ΣτΕ προσέφυγαν κάτοικοι και ιδιοκτήτες ακινήτων του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας, ισχυριζόμενοι ότι παράνομα επιλέχθηκε η χάραξη της Ιονίας Οδού από τον Τόπο Κοινοτικής Σημασίας της λίμνης Καϊάφα, χωρίς να εκτιμηθεί ότι αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην λίμνη, όπως και στην πανίδα και χλωρίδα της περιοχής. Η Ιονία Οδός συνδέει τους λιμένες Πατρών και Καλαμάτας.
Στην υπ’ αριθμ. 2473/2010 απόφασή του, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έλαβε υπόψιν του την προειδοποιητική επιστολή της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκανε λόγο για ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές επιπτώσεις του έργου κατασκευής της Ιονίας Οδού στο περιβάλλον της λίμνης Καϊάφα. Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι δεν ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα, με συνέπεια να τίθενται σε σοβαρό κίνδυνο τα οικολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

ΠΡΕΖΑ TV
19-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: