Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2010

ΈΚΤΑΚΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΤΑΝ

Εκτάκτως συνεδριάζει το νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Πέμπτη, με κύριο θέμα την ανάκληση της νομαρχιακής απόφασης για την καύση βιομηχανικών απορριμμάτων στους χώρους του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ύστερα από εισήγηση της παράταξη του ΠΑΣΟΚ «Μαζί για τη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον Νίκο Γιαννόπουλο.
Στη συνεδρίαση θα ζητηθεί η γνωμοδότηση ειδικών για την τροποποίηση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του εργοστασίου παραγωγής και διάθεσης τσιμέντων που βρίσκεται στο 6,5 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στην περιοχή της Κοινότητας Ν. Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.
"Όχι εργοστάσιο καύσης βιομηχανικών αποβλήτων στο ΤΙΤΑΝ" λέει και ο δήμος Σταυρούπολης

Σε σχετική ανακοίνωση του, θέτει τα εξής ερωτήματα:
- Ποιος εγγυάται ότι θα τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι και θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος;
- Γιατί δε ζητήθηκε η γνώμη του καθηγητή κ. Μουσιόπουλου αλλά κυρίως γιατί ο νομάρχης δε ζήτησε από τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Περιβάλλοντος για τη μελέτη; Γιατί δεν προχώρησε σε ουσιαστική διαβούλευση με τους αρμόδιους επιστημονικούς - κοινωνικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως επιβάλλουν οι κανόνες της Δημοκρατίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

ΠΡΕΖΑ TV
19-7-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να μάθετε τι ακριβώς συμβαίνει με το ΤΙΤΑΝ ρωτήστε τα παιδιά στην κίνηση πολιτών Ευκαρπίας.Τα παιδιά ετοιμάζουν μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή από ιδιωτική εταιρία με δικά τους έξοδα γιατί οι μετρήσεις του ΑΠΘ δεν είναι αυτό που λέμε αξιόπιστες.
Οι "επιστήμονες" του ΑΠΘ βγάζουν ,μάλλον, και από αλλού "μεροκάματα".