Δευτέρα, Αυγούστου 02, 2010

Ρ.ΓΚΕΙΤΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΤΟ 2011...ΛΟΓΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ...

«Δεν θα εγκαταλείψουμε το Αφγανιστάν το 2011», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς στην τηλεοπτική εκπομπή «This week» στο δίκτυο ABC διαβεβαιώνοντας ότι ένας μεγάλος αριθμός αμερικανών στρατιωτών θα παραμείνει στο Αφγανιστάν μετά την έναρξη της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο του 2011.

"Η γνώμη μου είναι ότι, αρχικά, οι αποχωρήσεις των στρατιωτών θα είναι περιορισμένες", δήλωσε ο Ρ. Γκέιτς.
Στην ερώτηση αν οι Ταλιμπάν μπορεί να περιμένουν το καλοκαίρι του 2100 για να εξαπολύσουν μία μεγάλη επίθεση, ο υπουργός Άμυνας απάντησε: "θα χαρούμε (αν συμβεί αυτό), διότι θα είμαστε εκεί και μετά τον Ιούλιο του 2011 και θα είμαστε εκεί με μεγάλο αριθμό στρατιωτών".
Ο Ρ. Γκέιτς παραδέχθηκε πάντως ότι οι αμερικανικές απώλειες αυξάνονται, όμως φάνηκε αισιόδοξος για το τέλος της σύρραξης διαβεβαιώνοντας ότι έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην ασφάλεια, την οικονομία και την τοπική αυτοδιοίκηση στις νότιες επαρχίες Κανταχάρ και Χελμάντ.
Ο αμερικανός υπουργός υπερασπίστηκε το Πακιστάν, μετά τις διαρροές στον ιστότοπο Wikileaks σύμφωνα με τις οποίες πακιστανοί πράκτορες συνεργάζονται με τους Ταλιμπάν, δηλώνοντας ότι η χώρα εργάζεται ενεργά για τον εντοπισμό ανταρτών.
"Παρατηρώ μία αλλαγή στην στρατηγική του Πακιστάν", σημείωσε ο αμερικανός υπουργός.
"Συνεργάζονται όλο και περισσότερο μαζί μας και προσπαθούν μαζί μας να πολεμήσουν κατά των ανταρτών", διαβεβαίωσε επισημαίνοντας ότι "140.000 στρατιώτες στα βορειοδυτικά του Πακιστάν μάχονται κατά των ίδιων ανταρτών με εμάς".

ΠΡΕΖΑ TV
2-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: