Τρίτη, Αυγούστου 03, 2010

ΙΚΑ: 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ- ΣΟΚ για την εισφοροδιαφυγή και τη μαύρη τρύπα που αυτή δημιουργεί στα ασφαλιστικά ταμεία δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση του ΙΚΑ. Σύμφωνα με αυτά, οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τους 600.000
και η εισφοροδιαφυγή αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ ετησίως (συνολικά ξεπερνά τα 8 δισ. σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία). Οι απλήρωτες οφειλές του Δημοσίου στο ΙΚΑ ανέρχονται σε 8,5 δισ. ευρώ, ενώ των ιδιωτών φτάνουν τα 4,2 δισ.

Ο πόλεμος κατά της εισφοροδιαφυγής, ο αυστηρός και εις βάθος έλεγχος όλων των δαπανών περίθαλψης και η αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας του ΙΚΑ αποτελούν μεταξύ άλλων βασικούς στόχους της νέας διοίκησης του ΙΚΑ, όπως τους ανέπτυξε χθες ο νέος διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Στην τελετή παράδοσης- παραλαβής παρέστη και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επισήμανε ότι στη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους Ευρωπαίους εκπροσώπους ήταν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια μικρή αλλά χαρακτηριστική αύξηση των εσόδων του Οργανισμού από εισφορές.
Ο απερχόμενος διοικητής του ΙΚΑ Θ. Αμπατζόγλου προειδοποίησε, πάντως, τον Ρ. Σπυρόπουλο για τις μεγάλες ελλείψεις σε διοικητικό, υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό που αντιμετωπίζει το Ταμείο, που επιτείνουν την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων (καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων και στα ραντεβού) αλλά και των εργοδοτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο απερχόμενος διοικητής, λείπουν 4.000
διοικητικοί υπάλληλοι, 1.000 γιατροί και πάνω από 1.500 υγειονομικοί υπάλληλοι.

ΠΡΕΖΑ TV
3-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: