Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2010

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ: ΓΙΑ 30 ΩΡΕΣ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ

Ανδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής βρέθηκαν για 29,5 ώρες σε επιφυλακή, με όσους μάλιστα συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κάρυστο στις 22 Ιούλη, να μην έχουν ούτε πόσιμο νερό από την Υπηρεσία...

Το παραπάνω περιστατικό ανέφερε κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς Ελλάδας στον Περιφερειάρχη του Σώματος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν πριν από μερικές μέρες το πρωί στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Διοίκησης.

Για άλλη μία φορά, η Ενωση κατήγγειλε την καταστρατήγηση του ωραρίου, φέρνοντας τους πυροσβέστες στα όρια της σωματικής τους αντοχής. Σαν συνέχεια των περιστατικών σε Κλιμάκια της Φωκίδας και της Φθιώτιδας, έγινε γνωστό πως υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στην Κάρυστο, εργάστηκαν για 29,5 ώρες χωρίς μάλιστα να δοθεί στους υπαλλήλους πόσιμο νερό! Και σαν να μην έφταναν αυτά, μετά από διάλειμμα 18 ωρών τέθηκαν ξανά σε 24ωρη επιφυλακή, ενώ δεν υπήρχε συμβάν, είχε λήξει η μερική επιφυλακή και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας είχε αρκετό προσωπικό για να καλύψει και την περιοχή του Κλιμακίου του Μαντουδίου.

Μάλιστα, όπως επισήμαναν, στην Κάρυστο πήγε από το Μαντούδι (περισσότερα από 180 χιλιόμετρα και σε ορισμένα σημεία κακού δρόμου) πυροσβεστικό όχημα 36ετίας, με ό,τι κινδύνους για τους πυροσβέστες συνεπάγεται αυτό. Παράλληλα, το κλιμάκιο της Ενωσης των πυροσβεστών, ζήτησε τη σταδιακή απόσυρση των οχημάτων αυτού του τύπου, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μηχανικών προβλημάτων κατά τα συμβάντα. Ειδικότερα, είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου οι οδηγοί έχουν κινδυνέψει να χάσουν τη ζωή τους λόγω προβλημάτων στο σύστημα των φρένων. Ο Περιφερειάρχης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης, είπε πως πρέπει να υπάρξει αναφορά για πρόβλημα στα οχήματα, ώστε να ελεγχθούν και να ακινητοποιηθούν μέχρι να φτιαχτούν, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως δεν είναι πρόβλημα η ηλικία του οχήματος.

Το Αρχηγείο, πριν από μήνες, είχε εκδώσει διαταγή σχετικά με την τήρηση των κανόνων ασφάλειας των ανδρών και των γυναικών που εργάζονται στο Σώμα, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στην κατάσβεση πυρκαγιών προκειμένου να μην υπάρξουν τραυματισμοί. Ομως, όπως φαίνεται, οι εργαζόμενοι - στην υπηρεσία της Χαλκίδας - πρέπει να τους τηρούν ακόμα και όταν είναι μέσα στο κτίριο. Εκτός από τις άθλιες εγκαταστάσεις, σε πολλές υπηρεσίες στην επικράτεια, το κλιμάκιο της Ενωσης, επεσήμανε στον Περιφερειάρχη πως στο θάλαμο των υπαλλήλων συνέχεια πέφτουν σοβάδες και είναι επικίνδυνο για τους εργαζόμενους. Η απάντηση του Διοικητή ήταν πως υπήρχε δέσμευση για εργασίες αποκατάστασης του προβλήματος τον περασμένο χειμώνα, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει...

ΠΡΕΖΑ TV
11-8-2010

4 σχόλια:

sosat είπε...

http://tasosnastos.blogspot.com/2010/08/blog-post_6241.html

Ανώνυμος είπε...

Παίδες, μας την πέφτουν οι χρυσαυγίτες με μηνύσεις, θέλουν να μας φιμώσουν, σπεύσατε για βοήθεια, πριν είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΕΕ???

Ανώνυμος είπε...

...lypame pou 25 xronia meta ta idia PROVLHMATA tyranizoun tous
dasopirosvestes MAS,,k lew MAS giati einai aytoi pou me psixoula merokammatou prostateuoun ta DASH MAS! twra giati KAPOIOI den mporoun na SYNTONHSOUN thn ek totte katastash einai allo eyaggelio..alla den ftaine oute AYTOI ,,to kratos einai pou panta den kanei tis swstes epiloges ekpaideyseis ,,giati ?? e h epoxh twn AXIWN ELLHNNWN einai teleiwmenh.
Eyxomai na petaxoun tis gravates k na ASXOLH9OUN oi kk twn ektaktwn katastasewn,,vlepe FWTIES!!OUSIASTIKA..
k na rwthsw w allo?? alh8eia exoun oi dasopirosvestes mas exoplismo gia nero pros posi(pagouri)???
alla mallon ayta einai exoplismoi FTHNOI ti lew twra??

enas palios dasopyrosvesths
PAIDIA kouragio!!!