Τρίτη, Αυγούστου 03, 2010

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΧΟΥ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέβαλλε ο δήμος Σοχού, ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τη διοικητική μεταρρύθμιση, γνωστός και ως «Καλλικράτης».

Στην προσφυγή αναφέρεται ότι ο νόμος 3852/2010 εκτός από αντισυνταγματικός είναι και αντίθετος στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ότι οι καταργήσεις και οι συνενώσεις των δήμων ανά τη χώρα έγιναν με τον ίδιο νόμο, χωρίς να προβλέπεται η έκδοση προεδρικών διαταγμάτων ή υπουργικών αποφάσεων, με αποτέλεσμα στην ουσία οι θιγόμενοι ΟΤΑ να μην έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη

«Είναι μια άδικη απόφαση. Ο δήμος Σοχού συγκέντρωνε όλες τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί στο πλαίσιο του ‘Καλλικράτη’, ώστε να κηρυχθεί ορεινός. Δεν γνωρίζω ποιο ήταν το κριτήριο και την τελευταία στιγμή άλλαξαν θέση και δε θα δημιουργηθεί αυτός ο ορεινός δήμος ;" διερωτάται ο δήμαρχος Σοχού Θεοφάνης Παπάς ο οποίος δηλώνει ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν πρόκειται να συμμετάσχει από οποιαδήποτε θέση στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για τον διευρυμένο δήμο Λαγκαδά.

ΠΡΕΖΑ TV
3-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: