Δευτέρα, Αυγούστου 02, 2010

«ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Τη συμμόρφωση στην περιβαλλοντική νομοθεσία και τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας ζητά η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, του υπουργείου Περιβάλλοντος με έγγραφο της προς όλες τις Διευθύνσεις Υγείας και Πρόνοιας των Περιφερειών της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησαν σε υγειονομικές μονάδες της χώρας διαπίστωσαν πλημμελή τήρηση, καθώς και παράβαση βασικών διατάξεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με αποτέλεσμα τη μη ασφαλή -περιβαλλοντικά και υγειονομικά- διαχείριση των Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων (ΕΙΑ).

Ειδικότερα, από τις Διευθύνσεις Υγείας και Πρόνοιας των Περιφερειών ζητήθηκε να ενημερώσουν άμεσα τις υγειονομικές μονάδες της αρμοδιότητάς τους, σχετικά με τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας, αλλά και να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για τη συμμόρφωσή τους σε αυτές.

Οι Διευθύνσεις Υγείας καλούνται μέχρι και τις 31 Αυγούστου να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο θα καταδείξει αν πληρούνται οι ελάχιστες περιβαλλοντικές και υγειονομικές απαιτήσεις για τη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων και τη διαχείριση των ΕΙΑ. Παράλληλα, το ερωτηματολόγιο θα αποτελέσει και μια καταγραφή του καταλόγου των υγειονομικών μονάδων που υπάγονται σε κάθε Περιφέρεια.

Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά θα επεξεργαστεί η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να αποτυπωθεί με ασφάλεια η πραγματική περιβαλλοντική, υγειονομική διαχείριση στις υγειονομικές μονάδες όλης της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα αποτελέσματα θα αξιοποιηθούν και για την ενημέρωση των αρμόδιων υπουργείων, των Κεντρικών Περιφερειακών και των Νομαρχιακών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Υγείας, με απώτερο σκοπό την ανάληψη και προώθηση των αναγκαίων δράσεων συμμόρφωσης.

ΠΡΕΖΑ TV
2-8-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=36526&catid=6