Δευτέρα, Αυγούστου 09, 2010

ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΕΙ‏...ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ...

Προς γραφείο Υπουργείου Άμυνας

Διαβάζοντας την προκήρυξη της ΣΜΥ με ημερομηνία 21-07-2010 και θέμα "Πρόσληψη διδακτικού προσωπικού με ωριαία αποζημίωση", μας δημιουργήθηκαν απορίες αλλά και προβληματισμός. Στην συγκεκριμένη προκήρυξη παραβλέπεται η κείμενη νομοθεσία εις βάρος των πτυχιούχων μηχανικών αποφοίτων ΤΕΙ σε ότι αφορά στη πλήρωση των θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού για το τμήμα τεχνικής εκπαίδευσης. Ειδικότερα, σε ότι αφορά στα εργαστήρια των διαφόρων τεχνικών ειδικοτήτων δεν είναι δυνατόν να δίδεται προβάδισμα σε μια κατηγορία μηχανικών (διπλωματούχων) σε βάρος των πτυχιούχων μηχανικών ΤΕΙ οι οποίοι είναι απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης με έμφαση στην εφαρμοσμένη έρευνα και τις τεχνολογικές εφαρμογές. Θέλουμε να πιστεύουμε πως πρόκειται για λάθος των συντακτών της προκήρυξης και όχι για πολιτικό ολίσθημα του Υπουργείου Αμύνης αφού πέραν των προαναφερθέντων δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε τυχόν πρόσθετα προσόντα των υποψηφίων όπως για παράδειγμα μεταπτυχιακές σπουδές, εκπαιδευτική εμπειρία κλπ. Υπενθυμίζουμε τέλος ότι σύμφωνα με τους νόμους Ν.3549/2007 και Ν.2916/2001 τα ΤΕΙ είναι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και λειτουργούν παράλληλα με τα Πανεπιστήμια και τις Πολυτεχνικές Σχολές ενώ το πτυχίου που χορηγούν αποτελεί πρώτο ακαδημαϊκό τίτλο σπουδών.
Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς Τεχνολογικής Εκπαίδευσης να ενημερώνουν αμέσως τους αρμόδιους συλλόγους τους κάθε φορά που θα υποπέφτει στην αντίληψή τους κάποια περίπτωση δυσμενούς αντιμετώπισης εις βάρος τους.

Μέλη του forum των μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (www.engineertech.gr)

ΠΡΕΖΑ TV
9-8-2010

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κανείς από τους δύο δεν έπρεπε να έχουν θέση στην εκπαίδευση γενικότερα. Καλά για τους τεχνητές δεν το συζητώ, αλλά και οι απόφοιτοι τει δεν έχουν γνώσεις παιδαγωγικών για να γίνουν ωρομίσθιοι. Επιτέλους μάγκες αφήστε την κλαψα και ασχοληθείτε με αυτό που σπουδάσατε. ΔΕΝ ΕΊΣΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΈΣ. Η τεχνική εκπαίδευση είναι χάλια γιατί επί χρόνια το υπουργείο διόριζε και διορίζει τειτζιδες στην θέση ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΏΝ ΤΕΧΝΙΚΉΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

mr Κώστας δεν μας είπατε τί είσαστε ??
Εάν δεν το γνωρίζετε, λειτουργεί η σημερινή ΑΣΠΑΙΤΕ, που έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα στα τεχνικά επαγγέλματα.
Δηλ. κατ'εσάς ποιοί είναι ικανοί να διδάξουν ηλεκτροτεχνία ?? μηχανολογία κλπ ??

Ανώνυμος είπε...

Η τεχνική εκπαίδευση αφορά αποκλειστικα διπλωματούχους μηχανικούς και πτυχιούχους μηχανικούς ΤΕ. Υπάρχει η ΑΣΠΑΙΤΕ όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε σε προηγούμενο post. Οι εποχές ΚΑΤΕ/ΚΑΤΕΕ κτλπ τελείωσαν. Ο νόμος 2001 θεωρεί ανώτατα και τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ,οπότε στην προκύρηξη έπρεπε να αναγράφονταν οτι και οι απόφοιτοι ΤΕΙ μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Mr ανώνυμε πολύ σωστά επισήμανες ότι υπάρχει η ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά αυτή αν ξέρεις είναι παιδαγωγική σχολή τεχνολογικής εκπαίδευσης και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τα τει. Τα τει είναι τεχνολογικα ιδρύματα και όχι παιδαγωγικά. Οπότε τσάμπα γκρινιάζεις. Επαναλαμβάνω ότι την τεχνική εκπαίδευση την διαλύσανε τειτζίδες ψευτοκαθηγητές που δεν έχουν ιδέα όχι από τάξη αλλά ούτε πως να πιάνουν μαρκαδόρο στα χέρια τους μαζί με το υπουργείο που τους έδωσε το δικαίωμα να παίρνουν μέρος σε αυτές τις διαδικασίες. Όσο για ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά μαθηματα πρώτη ανάθεση έπρεπε να είχαν κάτοχοι ΑΣΠΑΙΤΕ ή άνθρωποι που έχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα παιδαγωγικά. Το στραβοί κουτσοί στον αγιο παντελεήμονα τελείωσε. Για αυτό σταματήστε τις γκρίνιες γιατί έχετε είδη πάρα πολλά δικαιώματα στο χώρο της παιδείας που δεν σας ανήκουν. Θα χαιρόμουν πάρα πολύ αν στον επόμενο ασεπ δεν μπορούσατε να πάρετε μέρος ή για να πάρετε μέρος να χρειάζεστε και παιδαγωγικούς τίτλους από το υπουργείο παιδείας. Μόνο έτσι θα λειτουργήσει λίγο αξιοπρεπώς η τεχνική εκπαίδευση στην χώρα μας. Νοοτροπίες του ότι φάμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας πρέπει να τελειώνουν...

ΕΜΔΥΔΑΣ είπε...

Όσο και να χτυπιέστε δεν πρόκειτε να πάρετε ούτε δικαιώματα ούτε θα εγγραφείτε στο ΤΕΕ ούτε μελέτες και υπογραφές ούτε τίποτα. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ είναι απόφοιτοι μέσης τεχνικής σχολής αγράμματοι και κουμπούρες και με τις τόσο χαμηλές βάσεις εισαγωγής που φέρνουν είναι επικύνδινο να είναι καθηγητές. Ψάξτε να βρείτε μια δουλειά πριν στις πάρουνε όλες τα κολλέγια και μείνετε άνεργοι. Οι απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών διδάσκουν στα ΤΕΙ και μπορούν να διδάξουν όπου θέλουνε μαθήματα που είναι σχετικά με την ειδικότητά τους. Οι παιδαγωγικές σχολές χρησιμεύουν μόνο για τα δημοτικά/γυμνάσια/λύκεια,για τα τεχνικά μαθήματα που διδάσκονται σε ΕΠΑΛ είναι άχρηστες. Καιρός να κλείσει το κράτος αρκετές σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ που τρώνε τζάμπα τα λευτά των φορολογούμενων.

Ανώνυμος είπε...

6:06 μμ

Ο/Η ΕΜΔΥΔΑΣ είπε...
Όσο και να χτυπιέστε δεν πρόκειτε να πάρετε ούτε δικαιώματα ούτε θα εγγραφείτε στο ΤΕΕ ούτε μελέτες και υπογραφές ούτε τίποτα. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ είναι απόφοιτοι μέσης τεχνικής σχολής αγράμματοι και κουμπούρες...

Αγράμματος και κουμπούρας είσαι και φαίνεσαι ρε αρχίδι… για τράβα να τελειώσεις πρώτα το δημοτικό να μάθεις πρώτα ορθογραφία και μετά να μιλάς

Ανώνυμος είπε...

Καλά κακομοίρη ελπίζω να μην είσαι ένας από τους 18 αγράμματους γιατί έμαθα ότι έχετε φάει πόρτα από παντού. Γράψτε όσες επιστολές θέλετε και χοροπηδάτε μέχρι τον Σεπτέμβρη γιατί μετά αρχίζει to ταψί-dance

EnergyTechnology είπε...

Κώστα συγνώμη αλλά σε κρίνω λίγο υπερβολικό. Αν οι ΤΕΙ-τζίδες και οι διπλωματούχοι γκρινιάζουν για το ποιός θα έχει περισσότερα δικαιώματα στην παιδεία άλλο τόσο γκρινιάζεις και εσύ. Γιατί από αυτά που γράφεις το μόνο που καταλαβαίνω είναι οτι είσαι είτε από ΑΣΠΑΙΤΕ είτε φυσικός/πληροφορικός από ΑΕΙ και οι υπόλοιποι ΤΕΙ-τζίδες σου παίρνουν τις θέσεις,ενώ οι διπλωματούχοι μέσω του ΤΕΕ πάνε κόντρα στους πληροφορικούς κυρίως από ΑΕΙ μετά τους φυσικούς.

Και για πές μας δηλαδή ποια είναι τα παραπάνω δικαιώματα που λανθασμένα έχουνε δωθεί στους αποφοίτους ΤΕΙ στην παιδεία? Το οτι αν κάποιος απόφοιτος ΤΕΙ έχει και μεταπτυχιακό οποιασδήποτε ειδικότητας μπορεί να διδάξει ως ωρομίσθιος σε εργαστήριο? Επίσης για ποιον ΑΣΕΠ μιλάς που δεν θα δίνει σε αποφοίτους ΤΕΙ/ΑΕΙ το δικαίωμα για να πάνε καθηγητές? Κανένας ωρομίσθιος σε ΤΕΙ δεν πέρασε μέσω ΑΣΕΠ,απλά καταθέτουν τα χαρτιά τους όταν προκυρηχθούν θέσεις μετά από απόφαση του ΤΕΙ και άμα παραμείνουν στην θέση ως ωρομίσθιοι για καμιά 5ετία 6ετία συνεχόμενα τότε γίνονται εκλεκτορικά συμβούλια και τους κάνουν μόνιμους με ψηφοφορία.

Για τα τεχνικά λύκεια που υπάρχει ΑΣΕΠ και πλέον έγιναν ΕΠΑΛ όσοι είναι απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ ήδη έχουνε προβάδισμα μέσω επιπλέον μοριοδότησης έναντι κάποιου με απλό πτυχίο ΤΕΙ. Σε ΙΕΚ ζητάνε στο 90% των περιπτώσεων και διδακτορικό για να διδάξει κάποιος. Γενικά με απλό πτυχίο ΤΕΙ στον παιδαγωγικό τομέα μόνο ιδιαίτερα μπορείς να κάνεις... Το ίδιο ισχύει και για τους διπλωματούχους,που πρίν μερικά χρόνια η ΣΕΜΦΕ-ΕΜΠ χορηγούσε μετά από μικρή παρακολούθηση κάποιων παιδαγωγικών μαθημάτων ένα πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας.

Πιστεύω οτι αν όσοι ήταν καθηγητές στα ΤΕΙ είχαν τελειώσει και ΑΣΠΑΙΤΕ τα πράγματα θα ήταν καλύτερα,αλλά αυτό είναι μόνο ένα σενάριο.

Επίσης για τους καθηγητές στα ΤΕΙ που κατέστρεψαν την τεχνική παιδεία και δεν μπορούν ούτε τάξη να κάνουν,αν μιλάς για κάποιος μεγάλης ηλικίας αποφοίτους ΚΑΤΕΕ που δεν ήξεραν ούτε αγγλικά και ήξεραν να λένε μόνο την ύλη των σημειώσεων που έγραψαν αυτοί και δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν ικανοποιητικά κάτι άλλο εκτός σημειώσεων τότε θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν βγεί στην σύνταξη και θα αποσυρθούν τελείως κάποια στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

"Οι παιδαγωγικές σχολές χρησιμεύουν μόνο για τα δημοτικά/γυμνάσια/λύκεια,για τα τεχνικά μαθήματα που διδάσκονται σε ΕΠΑΛ είναι άχρηστες."

Η Ελλάδα προφανώς είναι πολύ πίσω ακόμα για να καταλάβει την σημασία των σχέδιων μαθήματος, της στοχοθέτησης μαθημάτων κλπ.
Οι τεχνικές γνώσεις δεν έχουν καμμία σχέση με τις εκπαιδευτικές ικανότητες. Κατά τ'άλλα με μεγάλη ευκολία βγάζουμε άχρηστο ότι δεν μας βολεύει να είναι χρήσιμο.

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωή στην Ελλάδα τα ίδια και τα ίδια. Πόλεμος μεταξύ πτυχιούχων. Πόλεμος μεταξύ συντεχνιών. Πόλεμος μεταξύ επαγγελματιών. ΑΕΙ εναντίον ΤΕΙ,ΤΕι εναντίον κολλεγίων,κολλέγια εναντίον ΙΕΚ,και όλοι εναντίων όλων. Πότε επιτέλους θα καθήσουμε όλοι να συνεργαστούμε για μια Ελλάδα καλύτερη ? Αυτές οι καταστάσεις μαζί με την αδιαφορία του κράτους και την οικονομία είναι που απογοητεύουν τους νέους και φεύγουν στο εξωτερικό

Ανώνυμος είπε...

"Πόλεμος μεταξύ συντεχνιών. Πόλεμος μεταξύ επαγγελματιών. ΑΕΙ εναντίον ΤΕΙ,ΤΕι εναντίον κολλεγίων,κολλέγια εναντίον ΙΕΚ,και όλοι εναντίων όλων."

Επειδή ο αγώνας των απόφοιτων ΤΕΙ για την κατοχύρωση του Συνταγματικού τους δικαιώματος στην εργασία εσένα σου χαλάει των αισθητική πρέπει να παραιτηθούμε για να μην υπάρχουν διενέξεις; Ενημερώσου πρώτα το τί ακριβώς τραβάνε όλοι οι απόφοιτοι ΤΕΙ απο την ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ και μην χρησιμοποιείς φράσεις "πόλεμος μεταξύ συντεχνιών" και άλλα παρόμοια. Η συντεχνία είναι μία, ονομάζεται ΤΕΕ, τώρα τελευταία μάλιστα πάει να δημιουργήσει μία υπερ-συντεχνία με όλους τους υπόλοιπους "επιστημονικούς" κλάδους και να δημιουργήσει έναν υπερ-νταβατζή στην χώρα. Παιδάκια που δεν τους αρέσουν οι εντάσεις και οι προστριβές δεν έχουν θέση στην χώρα αυτή. Η χώρα πρέπει να αλλάξει και αυτό θα γίνει με δυναμικές διαδικασίες και όχι με συζητησούλες της πλάκας που τα λαμόγια με τους δίκαιους κάθονται στο ίδιο τραπέζι.