Δευτέρα, Αυγούστου 23, 2010

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΙΡΑΝΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ...

Στα επείγοντα του «Ευαγγελισμού» μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι ο Χαμίντ Σαντεκί -ο Ιρανός πρόσφυγας που βρίσκεται στην 29η ημέρα απεργίας πείνας με ραμμένο στόμα, ζητώντας άσυλο- καθώς έχασε τις αισθήσεις του.

Οταν συνήλθε, ωστόσο, και προτού οι γιατροί ολοκληρώσουν την εξέταση, ζήτησε να μεταφερθεί πίσω στις σκηνές των απεργών πείνας έξω από τα Γραφεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Μαζί με τον Σαντεκί άλλοι πέντε πρόσφυγες έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας ζητώντας άσυλο.

ΠΡΕΖΑ TV
23-8-2010

1 σχόλιο:

¡VENCEREMOS! είπε...

Πρέπει όλοι να υπογράψουμε την αίτηση χορήγησης ασύλου στην ηλεκτρονοκή διεύθυνση:

http://www.gopetition.com/petition/38448.html

Πρέπει να σωθούν οι ζωές των άνθρωπων που κινδυνεύουν και να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Πέρα από την οποιαδήποτε πρόφαση, αντιπρόταση , και αντεπιχείρημα:

Δεν δόθηκε απάντηση στην αίτηση ασύλου για πολιτικούς λόγους που υπέβαλε ο Χαμίντ Σαντεκί εδώ και έξι χρόνια. Ο Χαμίντ έραψε τα χείλη του και βρίσκεται στην εικοστή ένατη μέρα απεργίας πείνας που κάνει. Χρειάστηκε να μεταφερθεί δύο φορές σε νοσοκομεία. Πρώτα στη Αγία Όλγα, στις 19.8.2010, για εξετάσεις και μετά στον Ευαγγελισμό, στις 22.8.2010, λόγω λιποθυμικού επεισοδίου.

Δεν δόθηκαν απαντήσεις στις αιτήσεις ασύλου για πολιτικούς λόγους που υπέβαλαν οι Βαχίτ Φαρσφάμπ, Σαντέγ Φαραχανί, Φαρχάτ Γιολαμί, και Σαγέντ Ρουχολά Ραουφί, οι οποίοι κάνουν και αυτοί απεργία πείνας δίπλα στον Χαμίντ και «περιμένουν απάντηση στην αίτηση για πολιτικό άσυλο έως και 9 χρόνια...» (Πηγή: Εφημερίδα Ελευθεροτυπία 20.8.2010, η έμφαση προστέθηκε απ’ τον γράφοντα)

Έπρεπε να έχουν δοθεί αιτιολογημένες απαντήσεις με βάση την εθνική και την υπερεθνική νομοθεσία—σύμφωνα με διατάξεις Δεσμευτικού Διεθνούς Δικαίου (Jus Cogens).

Δεν μπορεί να αιτιολογηθεί οποιαδήποτε άρνηση στις αιτήσεις χορήγησης πολιτικού ασύλου διότι οι ζωές των Χαμίντ Σαντεκί, Βαχίτ Φαρσφάμπ, Σαντέγ Φαραχανί, Φαρχάτ Γιολαμί, και Σαγέντ Ρουχολά Ραουφί κινδυνεύουν αν επαναπροωθηθούν στη χώρα τους.

Συνεπώς, η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ επιβάλλει να χορηγηθεί άμεσα άσυλο στους απεργούς πείνας.

Τονίζω ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έχει χαρακηρίσει δίκαια τα αιτήματα των απεργών πείνας.