Τρίτη, Αυγούστου 24, 2010

ΕΔΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το σύστημα παρακολούθησης - πυρανίχνευσης, το οποίο, αν και το ποσό εγκατάστασής του εγκρίθηκε, ουδέποτε λειτούργησε στο φοικινόδασος της Πρέβελης, με αποτέλεσμα την προχθεσινή οικολογική καταστροφή, παρήγγειλε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Αθανάσιος Καρούντζος.

Όπως δήλωσε δεν επιθυμεί να υπάρξει «ούτε κουκίδα αμφισβήτησης, σχετικά με τις διαδικασίες έγκρισης του ποσού από το πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας"».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης έστειλε επιστολή, με την οποία ζητεί την παρέμβαση των Επιθεωρητών Ελέγχου Περιβάλλοντος, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι δράσεις υπηρεσιών (π.χ. δασική, κτηματική), που έχουν σχέση με τη καμένη περιοχή του φοινικόδασους.

Από την πλευρά του, ο αρχιπύραρχος περιφερειακός Διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστικής, Νικόλαος Τζίφας, δήλωσε πως, ποτέ, από το 2007 δεν ενημερώθηκε η πυροσβεστική για το συγκεκριμένο σύστημα.

Μόνον στις 29.7.2010 με έγγραφο έγινε ενημέρωση για την προοπτική τοποθέτησης μόνιτορ παρακολούθησης στην Πυροσβεστική.

Τότε, ο κ. Τζίφας επικοινώνησε με το αρχηγείο στην Αθήνα, από το οποίο έλαβε αρνητική απάντηση για την τοποθέτηση, μιας και ήδη βρίσκονται, ως υπηρεσία, σε διαδικασία προμήθειας ενός ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης - πυρανίχνευσης. Άλλωστε, όπως επισήμανε ο ίδιος, «εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, ούτε επιτροπές γίνονται, ούτε τέτοιες αποφάσεις μπορούν να ληφθούν. Η πυροσβεστική είναι για την καταστολή και όχι για την πρόληψη, τομέας ο οποίος ανήκει στη δασική υπηρεσία, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα του 1998».

ΠΡΕΖΑ TV
24-8-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χεστηκε η γομάρα στο αλώνι πρέπει να τις ονομάσουν ΕΔΑ ένορκη διοικητική αθώωση

Ανώνυμος είπε...

Να ένας ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ λόγος να βγούμε στους δρόμους... Όποιος είχε την τύχη να επισκεφτεί αυτό το μέρος αισθάνεται την ίδια απέχθεια...

Σκατά στα μούτρα τους..

Γιατί να μην έχω το δικαίωμα να πάω τα παιδιά μου εκεί επειδή κάποιος έκρινε ότι το σύστημα παρακολούθησης δε πληρούσε τις γαμοπρουπόθέσεις- μίζες του;