Τρίτη, Αυγούστου 24, 2010

«ΞΕΠΛΥΜΑ» ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ «BLACKWATER»!!!

Η διαβόητη μισθοφορική εταιρεία «Blackwater» που πλέον έχει μετονομαστεί σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας Xe (Ζε) μπορεί να βρίσκεται σε ένα «κυκλώνα» αποκαλύψεων και νομικών περιπετειών και διώξεων, ωστόσο τα εγκλήματά της «ξεπλύνονται» μέσω προστίμων και μάλιστα για παραβιάσεις του νόμου περί περιορισμών στις εξαγωγές που ισχύουν στις ΗΠΑ.

Πρόστιμο ύψους 42 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει η γνωστή ως πρότινος «Blackwater Worldwide» - και από την ωμή δολοφονία 17 Ιρακινών στην πλατεία Νισούρ της Βαγδάτης το Σεπτέμβριο του 2007 - σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times», για εκατοντάδες παραβιάσεις, περιλαμβανομένων της εξαγωγής όπλων που δεν επιτρέπονται στο Αφγανιστάν, την παροχή εκπαίδευσης ελεύθερων σκοπευτών σε αστυνομικούς στην Ταϊβάν και την μη «εξουσιοδοτημένη» παροχή εκπαίδευσης σε στρατεύματα στο νότιο Σουδάν. Πέντε στελέχη της εταιρείας αντιμετωπίζουν διώξεις για παράνομο οπλισμό, ενώ δύο πρώην εργαζόμενοί της διώκονται για τις δολοφονίες δυο Αφγανών στην Καμπούλ τον Μάιο του 2009.

Εντούτοις, το πρόστιμο δεν επιβάλλεται κατόπιν καταδίκης της εταιρείας αλλά μετά από μακροσκελείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Xe και νομικούς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι οποίες κατέληξαν σε διακανονισμό με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποφύγει ποινική δίωξη και κατά αυτό τον τρόπο να μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε κυβερνητικούς διαγωνισμούς, όπως ανέφεραν οι «Νιου Γιορκ Τάιμς».

ΠΡΕΖΑ TV
24-8-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΡΑ ΣΕ 1-2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΠΟΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΑΝΑΡΧΙΚΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

κι εσυ κοτα γαμω το σπιτακι σου και τη μανουλα σου 10.51 απ` το πληκτρολογιο να πουλας υφακι...σιγουρατζα που λενε εεε μπασταρδε? θα σας φαμε ρε μουνι δεν θα σε σωσουν τα ξενα αρχιδια...αρχιδι!!!