Κυριακή, Αυγούστου 22, 2010

Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΓΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ.ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ...

Ο βούλγαρος πρεσβευτής στο Παρίσι Μαρίν Ραΐκοφ δήλωσε σήμερα πως «δεν πρέπει να διεκτραγωδούμε» την απέλαση από τη Γαλλία «περιορισμένου αριθμού» βουλγάρων Ρομά, που βρίσκονταν εκεί παράνομα.
«Δεν θεωρώ αποδεκτό να διεκτραγωδούμε τεχνηέντως και αβάσιμα μία πρακτική εντελώς φυσιολογική. Δεν υπάρχει τίποτε πιο φυσιολογικό που μία χώρα μέλος της ΕΕ όπως η Γαλλία επιδιώκει την τήρηση των νόμων, περιλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών κανόνων», τόνισε ο ίδιος στην βουλγαρική κρατική ραδιοφωνία.
Οι βουλγαρικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης αρνούνται σε γενικές γραμμές να εκφράσουν γνώμη για την σκλήρυνση της στάσης της Γαλλίας απέναντι στους Ρομά, που έχουν παραβιάσει την άδεια παραμονής.
Οι πρεσβευτές της Γαλλίας και της Ιταλίας στη Σόφια Ετιέν ντε Πονσέν και Στέφανο Μπενάτσο εκτιμούν από την πλευρά τους, σε δηλώσεις τους στην αντιπολιτευόμενη αριστερή εφημερίδα Σέγκα, πως «η επιστροφή κάποιων στη γενέθλια χώρα τους δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως απέλαση».
Ο παραλληλισμός αυτός «όχι μόνον είναι προσβλητικός, είναι ακόμη παράλογος», τονίζουν, αντιδρώντας σε ένα αντίστοιχο, πρόσφατο, άρθρο στη Σέγκα, που είχε χαρακτηρίσει τον επαναπατρισμό των Ρομά από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ως «τη μεγαλύτερη επίσημη μαζική απέλαση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Από την άλλη πλευρά, οι υπόλοιπες βουλγαρικές εφημερίδες δίνουν δίκαιο στη γαλλική κυβέρνηση και καλούν τη Σόφια να φροντίσει καλλίτερα τα προβλήματά της με τους Ρομά.
«Η Γαλλία είναι αναμφίβολα μία δημοκρατία, αλλά ένα ισχυρό κράτος»» Απεναντίας, η «ανίσχυρη» Βουλγαρία επιτρέπει τη δημιουργία «γκέτο», «εκτός κρατικού ελέγχου», όπου κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες Ρομά, τόνιζε την Παρασκευή η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας Τρουντ.

ΠΡΕΖΑ TV
22-8-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σαν πολλοι φασιστες δεν μαζευτηκαν?λες να χουν δικιο κι εσυ αδικο πρεζακο?

Ανώνυμος είπε...

και το 45% των Γερμανων ψηφισε τον Χιτλερ, λες να ειχαν δικιο κι ολη η ανθρωποτητα να ειχε αδικο?

αει μωρη στη τρυπα σου, βλαμμενη

Ανώνυμος είπε...

κι αν αυτο το 45% ηταν που χε το δικιο? γιατι κατα πως φενεται με τους εβραιους μαλλον τους δικαιωνονται(δυστυχως). και στο κατω κατω αντε με τους κολογυφτους μονο για ζημια ειναι...κλεψιες,σαματαδες,ζητιανια,ρουφιανια αν δεν εισαι της φαρας,και βρωμια πολυ βρωμια...και ολα αυτα στην κουλτουρα τους...αντε να παν να γαμηθουν.

Ανώνυμος είπε...

για τους αλβανους που δολοφονουν βορειοηπειρωτες απλα και μονο επειδη μιλουν ελληνικα στο δρομο δεν λες τιποτα..μεχρι τωρα εχουμε 2 κρουσματα ρατσιστικης βιας αλβανων στην χειμαρα..τον εναν ελληνα ομογενη τον πατησαν με βαν 2 φορες τον αλλον τον εδειραν..στην πρωτη μαλιστα περιπτωση ο αλβανος ομολογισε οτι πατησε τον βορειοηπειρωτη γιατι τον εβρισε στα ελληνικα!!! και πηγαν φιλοι του αλβανου και πυροβολισαν με καλασνικοφ το σπιτι της οικογενειας του νεκρου..αυτα δεν τα γραφεις πρεζα..δεν εισαι αντικειμενικος!!