Τετάρτη, Αυγούστου 04, 2010

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ FRONTEX...

Κεντρική πύλη εισόδου των μεταναστών από Ασία και Αφρική στην Ευρώπη αποτελεί πλέον ο νομός Έβρου, μετά την αύξηση των μέτρων στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας.

Είναι ενδεικτικό πως ο αριθμός των μεταναστών που συνελήφθησαν τους τρεις τελευταίους μήνες από αστυνομικούς των διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 400% σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
Είναι γνωστό πως τους μήνες του καλοκαιριού στον Έβρο αυξάνονται κατακόρυφα οι διελεύσεις από “καραβάνια” μεταναστών, που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στις δυτικές κοινωνίες, αρχικά στην Ελλάδα αλλά τελευταία και σε χώρες της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης. Για τον λόγο αυτό τη συγκεκριμένη περίοδο οργανώνονται ενισχυμένα μέτρα στα σύνορα για τον εντοπισμό των λαθρομεταναστών, αλλά ειδικότερα των διακινητών τους. Ωστόσο οι αστυνομικοί των χερσαίων συνόρων με τη Βουλγαρία δεν περίμεναν ότι θα φτάσουν σε σημείο να συλλαμβάνουν σχεδόν καθημερινά ομάδες που ξεπερνούν τα... 100 άτομα.
Το αστυνομικό δελτίο ειδικά της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας για πρώτη φορά καταγράφει τέτοιους αριθμούς συλλήψεων αλλοδαπών που εισέρχονται στην Ελλάδα τόσο από τα περάσματα του ποταμού, χρησιμοποιώντας πλαστικές βάρκες, όσο όμως και από τα χερσαία σημεία. Χαρακτηριστικό των διαφορών είναι πως μόνο τον φετινό Ιούλιο στην αρμοδιότητα της διεύθυνσης Ορεστιάδας συνελήφθησαν 3.727 μετανάστες, όταν πέρσι ο αριθμός τους τον ίδιο μήνα είχε περιοριστεί στους 331.

Από τα στατιστικά στοιχεία που διατηρεί η αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταγράφεται σε σχέση με πέρσι αύξηση των συλλήψεων σε όλο τον Έβρο κατά 313,8% τον μήνα Μάιο, 388,6% τον Ιούλιο και 398,8% τον Ιούνιο. Η αύξηση στη διέλευση αλλοδαπών από τα χερσαία σύνορα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς αρκετά μέλη “καραβανιών” καταφέρνουν και περνούν τις συνοριακές περιοχές και φτάνουν στα αστικά κέντρα, κυρίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξηγούν πως ο Έβρος αποτελεί πλέον μονόδρομο για τα κυκλώματα δουλεμπόρων, που βλέπουν διαρκώς να κλείνουν οι θαλάσσιες δίοδοι της χώρας από το Αιγαίο, απ’ όπου κυρίως περνούσε ο μεγάλος όγκος των μεταναστών. Η ισχυροποίηση της παρουσίας του ευρωπαϊκού οργανισμού αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης Frontex περιόρισε τη δράση κυκλωμάτων δουλεμπόρων που έστελναν τους αλλοδαπούς με σαπιοκάραβα να φτάσουν στα ελληνικά παράλια, διακινδυνεύοντας τις περισσότερες φορές τις ζωές τους. Πλέον οι δρόμοι της διακίνησης έχουν στοχοποιηθεί στο νομό Έβρου και κυρίως από περιοχές οι οποίες μέχρι πέρσι χαρακτηρίζονταν “παρθένες”, αφού ελάχιστοι ήταν οι μετανάστες που τις προτιμούσαν. Ειδικότερα, τα χερσαία σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας κοντά στις Καστανιές και βορειότερα ποτέ στο παρελθόν δεν αποτελούσαν κεντρικό πέρασμα.

Η αύξηση του αριθμού των μεταναστών χαρακτηρίστηκε τραγική τη φετινή χρονιά, καθώς μέχρι τώρα έχουν μετρηθεί περισσότεροι από 30 νεκροί μετανάστες σε όλο το νομό. Οι περισσότεροι πνίγηκαν στα νερά του ποταμού, ενώ κάποιοι στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όταν επιχείρησαν να διέλθουν με βάρκες.
“Ο Έβρος είναι επικίνδυνο ποτάμι, ειδικά τις περιόδους που έχει φουσκώσει. Οι άτυχοι μετανάστες δεν το γνωρίζουν αυτό και αναγκάζονται από τους δουλεμπόρους να επιβιβάζονται μέχρι και 20 άτομα σε πλαστικές βάρκες για να τον περάσουν τη νύχτα”. Κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών στα κεντρικά του ακριτικού νομού έχουν βιώσει μεγάλες τραγωδίες με θύματα μετανάστες που αναζητούσαν μια άλλη γη της επαγγελίας.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...
ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ...

Του Κώστα Καντούρη

ΠΡΕΖΑ TV
4-8-2010

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σε πειράζει που η Ελλάδα θα παραμείνει ελληνική υπαλληλάκο των Σκοπίων,τι να κάνουμε χώνεψε το

αφού το σχέδιο σας για μαζική εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Μακεδονία με σκοπό να νομιμοποιηθούν και να δημιουργήσουν ζητήματα απόσπασης δεν δουλεύει τι το παλεύετε;

Ανώνυμος είπε...

να και μια ευχαριστη ειδηση επιτελους!!!!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε 11:15 μμ, οταν παιρνεις τα ληγμενα σου, κανε μας τη χαρη και μη πλησιαζεις σε υπολογιστη

ενταξει, γελασαμε μία, γελασαμε δυο, μετα γινεσαι βαρετος

ενταξει καλο μου?

Υ.Γ. ασε που η φαντασιωση σου καπου "μπαζει": οι περισσοτεροι προσφυγες ειναι μουσουλμανοι στο θρησκευμα ενω οι Σκοπιανοι ειναι ορθοδοξοι :ρ

για ρωτα τον

Ανώνυμος είπε...

εχετε περασει ποτε απο βερανζερου, φυλης, αχαρνων και να ειστε και γυναικα? περαστε και τα ξαναλεμε, εφοσον βγειτε ζωντανη
ας παρουμε χαμπαρι οτι καποτε ερχεται ο κορεσμος,
οταν δε βρισκουν δουλεια οι ηδη υπαρχοντες πληθυσμοι,τι θα κανουν ολοι αυτοι που ερχονται εδω? ποσους μπορει να απορροφησει αυτη η χωρα? και οταν δεν εχουν δουλεια τι θα κανουν? δε θα αναγκαστουν να παρανομησουν? ας βλεπουμε ολες τις παραμετρους...

Ανώνυμος είπε...

12:00 υπάρχουν πολλοί κομισμένοι σαν εσένα για να ξέρω πόσο μεγάλο πρόβλημα έχουμε δηλαδή όχι τίποτα άλλο

και οι Σκοπιανοί είναι μουσουλμάνοι μην τους μπερδεύεις με τους Σέρβους ή τους Ρουμάνους

Ανώνυμος είπε...

12:58 Το οτι εισαι μαλακας το καταλαβαμε, αλλα δεν ειναι αναγκη να μας το δειχνεις συνεχεια. Αμα στα αληθεια πιστευεις οτι οι Σκοπιανοι ειναι μουσουλμανοι ή λες ψεματα ή εισαι εντελως ασχετος. Συμφωνα με τη Wikipedia, το 64,7% των κατοικων των Σκοπιων ειναι χριστιανοι ορθοδοξοι και το 33.3% μουσουλμανοι.
http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_the_Republic_of_Macedonia

Ανώνυμος είπε...

ας δουμε και μια αλλη παραμετρο τοτε:

τα πραγματικα προβληματα που αναφερεις, απεχουν πααααρα πολυ απο την "μαζική εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Μακεδονία με σκοπό να νομιμοποιηθούν και να δημιουργήσουν ζητήματα απόσπασης"!

κι οσοι καποιοι πιστευουν τις παπαριες του 11:15, κι οποιον διαφωνει με τις φαντασιωσεις τους τον βαφτιζουν "υπαλληλακο τον Σκοπιων", δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο περιπτωση να συζητησουμε σοβαρα τα πραγματικα προβληματα - θα μεινουμε θεωριες για τον Σοροζ (λες κι ο Σοροζ με εμας τους μαλακες ασχολιεται κι οχι με τις "αγορες") και φυσικα σε τσιριδες "εσεται ημαααρ, εσεται ημαααρ! ελληνας γεννιεεεσαιιι!"

η μαλακια τους οδηγει στη διαιωνιση του προβληματος - φυσικα το προβλημα τους βολευει γιατι μονο ετσι εχουν λογο υπαρξης (και εκλογικη πελατεια) κι αυτοι!

ελπιζω να μη σε στεναχωρησα με τις παραμετρους που βαζω :ρ

Ανώνυμος είπε...

ειχαμε εναν Χρυσοχοιδη που εβγαλε τον Ομπαμα μουσουλμανο, τωρα εχουμε και τον 12:58 πμ που θα βγαλει τους Σκοπιανους μουσουλμανους

ρε αγορινα, παραδεξου την μαλακια που σε δερνει και μη κακολογεις τους αλλους - αντε μπραβο...

ΥΓ γιατι δεν πας στα Σκοπια να τους ρωτησεις αν ειναι μουσουλμανοι - το πολυ πολυ να σε κανουν κοσκινο με κανενα καλασνικωφ (αλλα και που ζεις μονο κακο στο περιβαλλον κανεις)

Ανώνυμος είπε...

τόσο σε Αλβανία όσο και σε Σκόπια έχουν γίνει προσφυγές στο Ε.Ε. για τις εκκλησίες που κατέστρεψαν
τώρα αν εσείς συνεχίζετε να τρώτε το παραμύθι δεν πειράζει τουλάχιστον στην Μακεδονία έχει ξυπνήσει ο κόσμος

στο wikipedia γράφει ο καθένας ότι θέλει στο Ε.Ε. δεν κάνει προσφηγές όμως όποιος θέλει

Ανώνυμος είπε...

μ' αρεσει που επιμενεις κιολας!
πας καλα ρε απιστευτε?
σλαβοι και μουσουλμανοι που το ειδες?
αει τραβα ρωτα κανεναν παπα να σε πει και μην μας τα πρηζεις αδικως

ΥΓ1 στο τελος θα σε βριζουν και οι δεξιοι, προσεχε :ρ

ΥΓ2 οτι στο Τέτοβο πριν κατι χρονια συγκρουστηκαν οι ορθοδοξοι σλαβοι με τους μουσουλμανους αλβανους, προφανως δεν το ειδες :ρ

ΥΓ3 θα σε πω και κατι ακομα, αλλα μην τρομαξεις, ΟΚ? υπαρχουν αλβανοι που ειναι ορθοδοξοι καθως και αλβανοι που ειναι καθολικοι (στο βορρα)
τωρα σ εστειλα, ε? :ρ

Ανώνυμος είπε...

να και μια ευχαριστη ειδηση επιτελους!!!!
11:30 μμ

ω ναι, δεν μας φτανει που πληρωναμε ενα καρο αχρηστους και ηλιθιους ελληνες συνοριακους, τωρα θα πληρωνουμε και ενα καρο αχρηστους και ηλιθιους ευρωπαιους συνοριακους!

θριαμβος! ο,τι καλυτερο μπορουσε να συμβει σε καιρο κρισης!

Ανώνυμος είπε...

ειπα να μην γραψω τπτ αλλα...
ρε 1.09 που πηγε το wikipedia που ειχες βαλει (οτι δλδ καποιου του την βαρεσε και ειπε να γραψει για τα θρησκευματα στην FYROM)αλλα και καποιος να την ειχε γραψει αυτη την παπαρα η θεσαλονικη και η χωρες τον βαλκανιων τις εχει οικουμενικος (ειχε τσακωθει και ο χριστοδουλος με τον οικουμενικο για αυτο) πες μου ενα λογο που ο ανθιμος δεν θα πιανοταν καλιμαφχι με καλιμαφχι με τον αλλο απο τη FYROM σε μια συναντηση τους
πρεζακια sorry αλλα εχεις μια περιεργη εμονη με τους μεταναστες στα βορια και οχι με αυτους που σκανε κατα χιλιαδες στην κρητη και στην ροδο πχ και εχεις και μια περιεργη εμονη με δεσποταδες απο βορια που λενε διαφορα που δεν με εμεδιαφερουν αλλα ειναι και οι μονοι που λενε και σταθερα για την μακεδονια