Δευτέρα, Αυγούστου 02, 2010

«ΗΘΙΚΑ ΕΝΟΧΗ Η WIKILEAKS» ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΆΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ως «ηθικά ένοχη» χαρακτήρισε τη wikileaks ο Ρόμπερτ Γκέιτς σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση την προηγούμενη εβδομάδα τη διαρροή χιλιάδων απόρρητων εγγράφων για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.
Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, είναι πιθανό να κοστίσει ζωές και να βλάψει την εμπιστοσύνη των συμμάχων καθώς εκθέτει τις μεθόδους συλλογής απορρήτων πληροφοριών των αμερικανών και αποκαλύπτει ονόματα ατόμων που αποτελούσαν τις επαφές.

Ο Γκέιτς και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ναύαρχος Μάικ Μιούλεν εμφανίσθηκαν σε τηλεοπτικά προγράμματα εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για τη δημοσιοποίηση των απορρήτων εγγράφων, αλλά και για το ενδεχόμενο να αποκαλυφθούν και άλλα στο μέλλον.
"Η θέση μου όσον αφορά την υπόθεση αυτή είναι ότι υπάρχουν δυο ειδών ενοχές. Η μια είναι η νομική ενοχή και αυτό είναι θέμα του υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλων και όχι δικό μου. Όμως, υπάρχει και η ηθική ενοχή. Και εδώ νομίζω ότι η ετυμηγορία για την Wikileaks είναι 'ένοχη'. Το έπραξαν χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες", δήλωσε ο Γκέιτς στην εκπομπή "Αυτήν την εβδομάδα με την Κριστιάν Αμανπούρ".
Ο Μιούλεν μιλώντας στην εκπομπή του NBC "Μeet thw Press" χαρακτήρισε τη διαρροή "χωρίς προηγούμενο".

ΠΡΕΖΑ TV
2-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: