Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2010

ΣΧΕΔΌΝ 100.000 ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΔΉΛΩΣΑΝ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΉΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΤΩΝ ΑΠΕΛΆΣΕΩΝ ΤΩΝ ΡΟΜΆ ΣΤΟ ΠΑΡΊΣΙ

Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, και πάνω από 100.000, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, διαδήλωσαν σήμερα στη Γαλλία εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί και ειδικότερα για την πολιτική των απελάσεων των Ρομά, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και μέλη της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης.

Επίσης και στη Ρώμη εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, πολλοί μέλη της κοινότητας των Ρομά, για να διαδηλώσουν επίσης εναντίον της γαλλικής πολιτικής των απελάσεων μπροστά στην πρεσβεία της Γαλλίας, αλλά και εναντίον της ιταλικής πολιτικής σε βάρος τους.

Πολλοί κρατούσαν ταμπλό με το σύνθημα " Όχι στο ρατσισμό" "Μην καταδικάζετε ένα λαό". Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κάμπο ντέι Φιόρι, πολύ κοντά στο Παλέ Φαρνέζε, περικυκλώνοντας τη γαλλική πρεσβεία η οποία φρουρείτο από δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι διαδηλώσεις στην Ιταλία διοργανώθηκαν από μια συντονιστική επιτροπή εναντίον των διακρίσεων ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία.

ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: