Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΊΝΗΜΑ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΔΙΟΔΊΩΝ

Σύμφωνα με τηλεφωνική καταγγελία εργαζόμενου και συνδικαλιστή, ο οποίος συμμετείχε και στην κοινή σύσκεψη των εργατικών κέντρων και των Επιτροπών Αγώνα, κατά τη χτεσινή διέλευσή του (5.29μμ) από τα διόδια Μακρυχωρίου στη Λάρισα και μετά την άρνησή του να πληρώσει τα διόδια, ανακριτικό της τοπικής τροχαίας που βρισκόταν στα διόδια του έκανε σήμα να σταματήσει. Σκοπός του ελέγχου ήταν η λήψη των στοιιχείων του εργαζόμενου και η εκχώρησή τους στον επόπτη διοδίων, ο οποίος ακολούθησε το όχημά του μέχρι το όχημα της τροχαίας προκειμένου να λάβει τα στοιχεία του οδηγού αλλά και να υπογράψει το έγγραφο το οποίο οι Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου έχουν συντάξει προκειμένου να εκφβίζουν όσους δεν πληρώνουν τα παράνομα διόδια. Κατά την συνομιλία του με τον αστυνομικό, ο εργαζόμενος δήλωσε ότι δεν δίνει τα στοιχεία του ούτε στον αστυνομικό και ότι μετά τη σύσκεψη των εργατικών κέντρων στη Χαλκίδα που συντάσσονται με το κίνημα κατά των διοδίων στην οποία συμμετείχαν και οι Επιτροπές Αγώνα, είναι υποχρεωμένος να ανφέρει επί τόπου το περιστατικό στον πρόεδρο του σωματείου του αλλά και στη διοίκηση του εργατικού κέντρου για τη λήψη μέτρων τόσο κατά του επόπτη των διοδίων αλλά και για την υπέρβαση καθήκοντος του αστυνομικού οργάνου.
Μετά τη σύντομη στοιχομυθία ο αστυνομικός του ανακριτικού της τροχαίας δεν ξαναζήτησε τα στοιχεία του οδηγού ο οποίος έφυγε παρά τη σχετικά μικρή καθυστέρηση. Όπως είναι γνωστό, κανένα αστυνομικό όργανο δεν εμπλέκεται στις περιπτώσεις άρνησης πληρωμής και σε κάθε τέτοια περίπτωση όλοι οι συναγωνιστές του κινήματος πρέπει να καταγγέλουν άμεσα τον "υπέρβάλλοντα ζήλο" αστυνομικών που μετατρέπονται σε σεκιουριτάδες ιδιωτικών εταιρειών που ληστεύουν το εισόδημα των εργαζομένων.

4/9/2010 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ATHENS INDYMEDIA

ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ Ε.Δ.Ε? ΜΕ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΑΝΑΜΙΧΘΗΚΕ? ΜΗΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ? *Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ: " ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΟΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΕΝΤΟΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ"------ ΑΚΡΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!