Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2010

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ 14 ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ 865.748 € ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Για οικονομικό σκάνδαλο ύψους 865.748, 93 ευρώ σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, κατηγορούνται από τις δικαστικές Αρχές της Ηλείας δεκατέσσερα συνολικά άτομα.

Ανάμεσά τους, ο νομάρχης Ηλείας, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος της Ζαχάρως, πέντε ιδιοκτήτες καντινών, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ηλείας, ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Ζαχάρως, ένας υπάλληλος της Πολεοδομίας Ζαχάρως, που έχει διατελέσει και αντιδήμαρχος της πόλης, και τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες-μέλη της Επιτροπής Εκδίκασης Ενστάσεων Αυθαιρέτων.

Επειτα από πολύμηνη έρευνα, οι δικαστικές Αρχές της Ηλείας άσκησαν σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του άρθρου 1 παρ. 1 του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία σε βάρος του Δημοσίου, νόθευση εγγράφων, έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Μετά τις απολογίες τους, που ολοκληρώθηκαν προ ημερών, πλην του νομάρχη Ηλείας κι ενός ιδιοκτήτη καντίνας, που αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, στους υπόλοιπους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και στους περισσότερους προστέθηκε και χρηματική εγγύηση. Ως βασικοί πρωταγωνιστές του οικονομικού σκανδάλου σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου -με βάση την έρευνα των δικαστικών Αρχών- φέρονται ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος της Ζαχάρως, στους οποίους επεβλήθησαν και οι βαρύτεροι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εγγύησης 20.000 ευρώ.

Στις δύο πορισματικές εκθέσεις της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας περιγράφεται αναλυτικά η παρανομία που στήθηκε σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
22-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: