Τρίτη, Σεπτεμβρίου 21, 2010

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου προχωρά η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο των προσπαθειών ανατροπής του Μνημονίου και της ακύρωσης όλων των ρυθμίσεων, που έχουν αποφέρει μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, φτώχεια και εξαθλίωση στην ελληνική κοινωνία, και ενόψει της εκδίκασης της αγωγής στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 8 Οκτωβρίου.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά βροντερό παρόν στις συγκεντρώσεις που θα αποφασιστούν για να διεκδικήσουν την κατάργηση όλων των συμφωνιών που αφαιρούν δικαιώματα στην εργασία, την ασφάλιση, τους μισθούς, τις συντάξεις, τη ζωή, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα κατά τη σημερινή συνεδρίαση η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την υποστήριξη και ενίσχυση των αγώνων των εκτάκτων ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και στο πλαίσιο αυτό καλύπτει με 3ωρη στάση εργασίας (08.00-11.00 το πρωί) την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου όσους συλλόγους αποφασίσουν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 08.00 το πρωί στον Άρειο Πάγο, όπου θα συζητηθεί το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή στελεχών στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση και δράση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 29 Σεπτεμβρίου ενάντια στα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις στο όνομα της οικονομικής κρίσης και το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ε.Ε. και συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 06.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΠΡΕΖΑ TV
21-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: