Τρίτη, Σεπτεμβρίου 21, 2010

ΚΑΨΩΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ‏…Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ;;;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ;;;

Καταγγελία φαντάρων από το ΚΕΕΜ Σπάρτης κάνει λόγο για συλλογικά καψόνια σε ολόκληρο το 2ο Τάγμα, που πραγματοποίησε Λοχίας μετά από διαταγή του Διοικητή.
Συνέπεια των μαζικών βασανιστηρίων που επέφερε η φασιστικής έμπνευσης συλλογική τιμωρία ενός ατομικού παραπτώματος ήταν η βλάβη της υγείας ενός φαντάρου και η εξάντληση των υπολοίπων. Μάλιστα, ο διοικητής κάλυψε πλήρως τον παρανομούντα λοχία, που εξάλλου εκτελούσε διαταγή του, αποδεικνύοντας ότι η πρωταρχική ευθύνη για το καθεστώς αυθαιρεσίας, παραβίασης της στρατιωτικής νομοθεσίας-των διαταγών και της βίαιης καταπάτησης των δικαιωμάτων των στρατιωτών=ένστολων πολιτών βρίσκεται πάντα στη διοίκηση των μονάδων.
Μήπως μπορεί ο αρχηγός ΓΕΣ και οι υπουργοί Ευ.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης, «εγγυητές των δικαιωμάτων των φαντάρων και διώκτες του Παραλόγου τη θητεία» να αντιμετωπίσουν τις παρανομίες των διοικητών και τα καψόνια=βασανιστήρια;

Ή μήπως όλα αυτά απλώς εκπορεύονται από τη φιλοσοφία και το πρόγραμμα εκπαίδευσης που επιδιώκει το τσάκισμα της προσωπικότητας των στρατιωτών, τη μετατροπή του πολίτη σε άβουλο πολεμιστή-υπερασπιστή των συμφερόντων των ελληνικών εταιρειών, του ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, βάναυσο μέλος των στρατιωτικών δυνάμεων καταστολής των κοινωνικών κινημάτων.
Ότι όμως και να συμβαίνει, θα μας βρουν μπροστά τους.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να κλιμακώσουν την αμφισβήτηση μέσα στα στρατόπεδα, να βγαίνουν στην Αναφορά Παραπονούμενοι και να δημοσιεύουν τα κακώς κείμενα.
Εμείς είμαστε κάθε στιγμή στο πλευρό τους, μέσα και έξω από τις μονάδες, συμμέτοχοι στην ανάπτυξη του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ των φαντάρων.



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
6932 955437
diktiospartrakos.blogspot.com

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ

«Την περασμένη Πέμπτη έγινε προγραμματισμένη αναφορά τάγματος στο 2ο τάγμα του ΚΕΕΜ. Ενημερωτικά αυτή η διαδικασία κρατεί γύρω στα 30-40 λεπτά.
Κατά την αναφορά κάποιος πιτσιρικάς νιαούρισε (το θεώρησε αστείο) και ο διοικητής του τάγματος άρχισε να αφρίζει. Εξουσιοδότησε έναν λοχία και με το πέρας της αναφοράς κράτησε το δεύτερο λόχο για 40 λεπτά παραπάνω (καψώνι) σε στάση προσοχής (ορθοστασία).
Μετά ο λοχίας άρχισε να λέει πως θα έδειχνε τη τρέλα καβαλάει και άλλα τέτοια. Όποτε υποχρέωσε το 2ο λόχο σε άλλες τρεις απανωτές αναφορές. Καθισμένος στο τραπεζάκι του έδωσε διαταγή να περνάνε ένας ένας οι φαντάροι από μπροστά για ονομαστική αναφορά, μετά για αναφορά με βάση κάποιο άλλο στοιχείο και την 3η φόρα αναφορά με βάση την ομάδα αίματος.

Κατά τη διάρκεια της 3ης αναφοράς γύρισε η γλώσσα ενός παιδιού και λιποθύμησε πλήρως εξουθενωμένο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την εσπευσμένη εισαγωγή του στο 401.

Την επόμενη μέρα κάποιοι από τους φαντάρους ζήτησαν το λόγο και ο διοικητής κάλυψε πλήρως το λοχία λέγοντας πως λόγο κωλύματος της διαδικασίας της αναφοράς έπρεπε να προβεί στις συγκεκριμένες μεθόδους».

Τα συμπεράσματα δικά σας

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων φαντάρων υπόθεση δική τους, των γονιών τους και συνολικά της κοινωνίας.

Ας μετατρέψουμε την οργή και αγανάκτηση μας σε δύναμη ανατροπής του Παραλόγου τη Θητεία, της πολιτικής που μας καταπιέζει, εκμεταλλεύεται και καθημερινά δημιουργεί ολοένα μεγαλύτερα αδιέξοδα στον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
21-9-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και τι καθεστε ρε μοσχαρια

ονομα του μαλακα λοχια και διοικητη και κατευθειαν ομαδικες μηνυσεις και αγωγες απο εσας και τους δικους σας.

να δειτε μετα πως θα σας φερνει και το δισκο με το φαγητο στο κρεβατι ο μαλακας.

αυτος τι μπορει να σας κανει?
15 μερες στερηση εξοδου?
στα παπαρια σας.

ΕΣΕΙΣ ΖΗΤΗΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑΝΑ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ολα αυτα θα ειχαν αποφευχθει αν το κωλοφανταρο - γαμοσειρι ελεγε οτι το εκανε εκεινος, να φαει αυτος την τιμωρια κι οχι η σειρα του.
Αυτος ο μαλακας φταιει αλλα σιγουρα θα τον περιλαβανε μετα το τελος.
τι επρεπε να κανει ο διοικητης δηλαδη να πει ποιο παιδακι το εκανε;μη το ξανακανει δεν ειναι αστειο.
δεν ειμαι στρατοκαυλος αλλα κι οποιοσδηποτε σε μια δουλεια αν τον ειρωνευονταν θα αντιδρουσε.
επρεπε το μαλακισμενο να προστατευσει τους δικους του.

Ανώνυμος είπε...

Εγω εχω μια απορια:

γονεις δεν εχουν αυτα τα παιδια, να παρουν ενα ματσουκι και να σαπισουν στο ξυλο τον Δοίκα και τον Λόχα?

ή μηπως ο Δοίκας θα τους καμπανιασει και στην πραγματικη ζωη?

θα πληρωνω ΕΓΩ εναν αγραμματο βλαχαδερο 2000 ευρω τον μηνα και αυτος αντι να λεει "μπιρ αλλαχ" να παριστανει το μαγκα στο παιδι μου

ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΨΗΛΕ? ΣΟΒΑΡΑ?

μονο στην Ελλαδα γινονται αυτα, πουθενα αλλου, γι αυτο και χρεωκοπησαμε

Ανώνυμος είπε...

Σπαρτακος....
Μαλιστα....
Η επομενη κινηση ποια θα ειναι; Αυτονομη ενωση νεοσυλλεκτων;;;;;
Δουρρειοι Ιπποι παντου και εμεις ηθελημενοι χειροκροτητες.