Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

4Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ:ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ, ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΟΙ

Στο ισόγειο και το υπόγειο ενός κτιρίου που κατασκευάστηκε πριν από 78 χρόνια (!) κι αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότητας, καλούνται να φοιτήσουν για πέμπτη σχολική χρονιά οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη. «Αυτό είναι το σύγχρονο σχολείο που επαγγέλλεται το υπουργείο Παιδείας;», αναρωτιούνται οι γονείς και εγκαινιάζουν τη νέα σχολική χρονιά με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πρωί πρωί, έξω από το δημαρχείο. Τα προβλήματα σχολικής στέγης στο Ωραιόκαστρο δεν εξαντλούνται όμως εδώ. Εξι νέες αίθουσες στο ίδιο Δημοτικό δεν παραδίδονται, όπως και στο 2ο Γενικό Λύκειο της περιοχής, διότι ο εργολάβος παραμένει απλήρωτος. Οι νεόκτιστοι χώροι παραμένουν ερμητικά κλειστοί, παραδομένοι στους βανδάλους που προκαλούν φθορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.
«Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι απελπιστική. Μιλάμε για μικρά παιδιά, του Δημοτικού, που αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα σε χώρους παντελώς ακατάλληλους. Η νέα χρονιά ξεκινάει κι εμείς ως σύλλογος γονέων δεν είμαστε διατεθειμένοι, γι' ακόμη μία χρονιά, να δεχθούμε να κάνουν τα παιδιά μας μάθημα στο υπόγειο και το ισόγειο του παλιού κτιρίου», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού, Γιώργος Χατζηγεωργίου.

Πρόβλημα υπάρχει όμως και με το νέο προκάτ κτίριο, που κατασκευάστηκε πέρυσι.
«Από τον Μάιο, η κατασκευαστική εταιρεία το έχει παρατήσει, αφού δεν πληρώθηκε. Σήμερα, εκείνο που ξέρουμε είναι ότι δεν δίνει τα κλειδιά στον δήμο. Τόσο ο δήμος όσο και η νομαρχία λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Γιατί όμως δεν μας το έλεγαν πριν από μερικούς μήνες, όταν δημόσια δεσμεύονταν ότι το σχολείο θα λειτουργήσει σ' αυτό το κτίριο;».
Παντελώς ακατάλληλη για παιχνίδι και αθλητισμό είναι και η αυλή του σχολείου. Οι γονείς ζητούν να διαμορφωθεί με έξοδα του δήμου.
«Διαμαρτυρόμαστε και ζητούμε από τη δημοτική αρχή, τη νομαρχία και το υπουργείο Παιδείας άμεση λύση στα προβλήματα των σχολείων μας, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τη νέα σχολική χρονιά», αναφέρουν οι γονείς, που σήμερα στις 8.30 το πρωί επρόκειτο να συγκεντρωθούν διαμαρτυρόμενοι στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου για:

* Την παράδοση των έξι νέων αιθουσών του 4ου Δημοτικού.
* Την ανεύρεση δύο αιθουσών για τα τμήματα της πρώτης τάξης που μένουν μετέωρα, ώστε να λειτουργήσει ομαλά το 2ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου.
* Την παράδοση των έξι νέων αιθουσών του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου.

Του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλα να παθουν!!!
Ας διεκδικησουντα αιτηματα τους να δικαιωθουν.Και σε αυτες τις περιπτωσεις ο καλυτερος τροπος να διεκδικησεις τα αιτηματα σου ειναι να γκρεμισεις το ερειπιο και να ζητησεις αλλο.