Τρίτη, Σεπτεμβρίου 21, 2010

«ΚΑΤΑΓΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ(!) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ»…Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Κάταγμα στο αριστερό χέρι και μώλωπες ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας «ελέγχου», που έκαναν ειδικοί φρουροί σε νεαρή φοιτήτρια του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο Ρέθυμνο, όπως καταγγέλλει.

Το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής στον περιφερειακό δρόμο κοντά στο κολυμβητήριο, ομάδα ειδικών φρουρών επιχείρησε να κάνει σωματικό έλεγχο σε τρία άτομα, που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στον δρόμο.

Η νεαρή φοιτήτρια, που είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συμμετέχει στην Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», ρώτησε γιατί θεωρείται ύποπτη. Τότε, όπως κατήγγειλε, εισέπραξε ύβρεις από έναν από τους ειδικούς φρουρούς, ο οποίος της προκάλεσε σωματικές βλάβες. Μεταφέρθηκε στα κρατητήρια, όπου πέρασε όλο το βράδυ με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής, οδηγήθηκε την άλλη μέρα στο Αυτόφωρο, της απαγγέλθηκε κατηγορία για απείθεια και αφέθηκε ελεύθερη. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι έχει κάταγμα στον καρπό, μώλωπες και εκδορές. Το ΣΕΚ κάνει λόγο για αστυνομοκρατία και αστυνομική αυθαιρεσία.

Η Αστυνομία, μέσω του διοικητή ΤΑΕ Ρεθύμνου Κώστα Λαγουδάκη, αρνείται πως ειδικός φρουρός προκάλεσε σωματική βλάβη στη νεαρή, υποστηρίζει πως εκείνη έβρισε έντονα τους αστυνομικούς, αντιστάθηκε στον έλεγχο και γι' αυτό οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

ΠΡΕΖΑ TV
21-9-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να υποθεσω πως αν τα τρια ατομα ανηκαν στη Ν.Δ., παλι με τον ιδιο τροπο θα τους θεωρουσαν υποπτους και θα τους εκαναν σωματικο ελεγχο κτλ κτλ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!
κι αμα ηταν και της Ντορας ακομα πιο αυστηρο ελεγχο!!!

α ρε πεταμενα χιλιαρικα, σας πληρωνουμε και μισθο

ειμαστε το μοναδικο κρατος στον κοσμο που εχει τοσους επιστημονες ανεργους και τοσους αληταμπουρες διορισμενους και μετα αναρωτιομαστε γιατι παμε κατα διαολου