Τρίτη, Σεπτεμβρίου 21, 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ!!!

Τις «πρωτοφανείς ενέργειες» του διοικητή του Ναυστάθμου Χανίων, προκειμένου να απολυθεί παρανόμως ένας καθηγητής από το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο που ανήκει στη μονάδα, καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, που κηρύσσει παράλληλα 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών στο συγκεκριμένο σχολείο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, ο διοικητής του ναυστάθμου επιδιώκει την «εκπρόθεσμη και παράνομη απόλυση του νομίμως εργαζόμενου καθηγητή Φυσικής Αγωγής», φτάνοντας μάλιστα να στείλει δικαστικό κλητήρα στο σχολείο ώστε να απαγορευθεί η είσοδος στον εκπαιδευτικό!

Σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του διοικητή, επισημαίνει η Ομοσπονδία, «οι συμβάσεις των εκπαιδευτικών δεν λήγουν αυτοδίκαια αλλά μόνον αν νομίμως καταγγελθούν. Αλλιώς αυτοδίκαια ανανεώνονται». Εξ αυτού καταγγέλλει τις διαδικασίες απόλυσης και κυρίως τον ισχυρισμό ότι η καταγγελία σύμβασης είχε κοινοποιηθεί στον καθηγητή. Αλλωστε, όπως τονίζεται, «ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε σχετικώς την 1η Σεπτεμβρίου, μετά την έναρξη του σχολικού έτους και αφού ο ανύποπτος εκπαιδευτικός είχε κανονικά αναλάβει την υπηρεσία του».
Α.ΑΝΔΡ.

ΠΡΕΖΑ TV
21-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: