Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10, 2010

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Διογκώνονται και πάλι τα χρέη των Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς. Με εξαίρεση το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ, τα Ταμεία δεν έχουν πληρώσει από την αρχή του χρόνου. Οι οφειλές τους προς τα φαρμακεία όλης της χώρας ήταν 550 εκατ. ευρώ έως το τέλος Αυγούστου, ποσό το οποίο αυξάνεται καθημερινά.Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε χθες η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), η οποία κάνει λόγο για σειρά «αρρυθμιών» στον χώρο του φαρμάκου. Οι ανακοινώσεις για μείωση των τιμών -σημειώνει- οδήγησαν σε ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά. Σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα με τα 89 «ακριβά» φάρμακα, που χορηγούνταν μόνο από τα νοσοκομεία.

Οι υπεύθυνοι του ΠΦΣ σημειώνουν ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη ρύθμιση για τη χορήγησή τους από τα φαρμακεία. Για προβλήματα στην εξόφλησή τους κάνουν λόγο και οι προμηθευτές των νοσοκομείων με υγειονομικό υλικό.

Το προεδρείο του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠ) ανακοίνωσε χθες ότι τα μέλη του ουδέποτε εισέπραξαν οποιοδήποτε οφειλόμενο ποσό από τα νοσοκομεία, παρά τον σχετικό νόμο που δημοσιεύτηκε στις 3 Αυγούστου. Ακόμη και για το ποσό των 200.000 ευρώ ανά προμηθευτή -σημειώνει- τα κονδύλια δόθηκαν απλώς στα νοσοκομεία, αλλά οι προμηθευτές δεν τα έχουν εισπράξει.

ΠΡΕΖΑ TV
10-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: