Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩ-ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οι υπουργοί οικονομικών έκαναν μία νέα προσπάθεια, σήμερα Τρίτη, να διευθετήσουν τις διαφορές τους σχετικά με τη φορολόγηση των τραπεζών και των συναλλαγών καθώς προετοιμάζονται να εγκρίνουν τη δημιουργία νέων εποπτικών χρηματοπιστωτικών αρχών.

Τρία χρόνια μετά την εκδήλωση της τραπεζικής και οικονομικής κρίσης, η Ευρώπη ακόμη παλεύει με τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα της και παραμένει ασαφές το πως θα κυβερνήσει τις τράπεζες και τις χρηματοπιστωτικές της αγορές.

Σήμερα οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών αναμένεται να εξυφάνουν τη δημιουργία τριών νέων εποπτικών οργάνων για τη παρακολούθηση των τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιριών και των χρηματοπιστωτικών αγορών, μιά αλλαγή πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς από οτιδήποτε εξετάσθηκε ποτέ στην Ουάσινγκτον.

Βασικό εμπόδιο στον τρέχοντα σχεδιασμό είναι οι δαφωνίες σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης των τραπεζών και τη χρήση των εξ αυτής εσόδων.

Επίσης δεν υπάρχει συμφωνία στο αν πρέπει να φορολογούνται οι χρηματιστηριακές συναλλαγές (αγοραπωλησίες μετοχών). Η εμπειρία της Σουηδίας στο θέμα είναι αρνητική, αφού μετά την επιβολή φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές απώλεσε μέρος των συναλλαγών που διέφυγε σε ξένες αγορές.

ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: