Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 06, 2010

ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΡΕΜΑΤΑ, ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ !!!

Το υποτιθέμενο έργο αφορούσε τον καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής του δήμου Βερτίσκου, τα οποία όμως, όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ, καθώς και από μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, έχουν να καθαριστούν εδώ και πολλά χρόνια. Μόλις την περασμένη Κυριακή, κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος της Αρετής, το οποίο υπάγεται στο δήμο Βερτίσκου προέβησαν σε διαμαρτυρία για την εδώ και χρόνια μετατροπή των ρεμάτων σε χωματερές. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι συγκέντρωσαν μερικά από τα ογκώδη απορρίμματα τα οποία ρίχνονται αδιακρίτως στα ρέματα και τα εναπόθεσαν στην πλατεία του χωριού. Παράλληλα ανάρτησαν και δύο πανό διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής να επιληφθεί της κατάστασης.

Η αντίδραση της διοίκησης του δήμου ήταν άμεση. Διά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Μπογιατζή η δημοτική αρχή απείλησε τους διαμαρτυρόμενους ότι θα στραφεί δικαστικά εναντίον τους, δίνοντάς τους ολιγόωρη προθεσμία να απομακρύνουν τα απορρίμματα και να κατεβάσουν τα πανό. Οι κάτοικοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στον εκβιασμό με αποτέλεσμα ο κ. Μπογιατζής να καταθέσει μήνυση σε βάρος του επικεφαλής της πρωτοβουλίας Μιχάλη Αντωνιάδη, ο οποίος οδηγήθηκε κατόπιν αυτού στο αστυνομικό τμήμα. Η υπόθεση πάει πλέον σε τακτική δικάσιμο, ωστόσο είναι ενδεικτική της προκλητικότητας, της αδιαφορίας και της απάθειας με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή το θέμα της διαχείρισης των ογκωδών απορριμμάτων και του καθαρισμού των ρεμάτων. Όπως εξήγησε ο κ. Αντωνιάδης «έχουμε ζητήσει επανειλημμένως από τη δημοτική αρχή ακόμη και με επιστολή μας να παρέμβει ώστε να καθαριστούν τα ρέματα και να σταματήσει αυτή η κατάσταση, χωρίς ωστόσο να εισακουστούμε».
Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως και μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Θ» για το έργο - μαϊμού της νομαρχίας ο δήμαρχος Βερτίσκου Χαράλαμπος Ασλανίδης προσπαθούσε με μισόλογα να καλύψει τη διοίκηση της νομαρχίας, για το έργο - φάντασμα το οποίο υποτίθεται ότι είχε εκτελεστεί στην περιοχή του. Και αυτή η υπόθεση ερευνάται ως γνωστόν από τη δικαιοσύνη.

Του Νίκου Ηλιάδη

ΠΡΕΖΑ TV
6-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: