Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10, 2010

«Ο ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΕΔΡΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ»

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος ειδικός φρουρός «δεν συνέδραμε ψυχικά στον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου», συνεχίστηκε χθες η διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, «ο Βασίλης Σαραλιώτης δεν γνώριζε ότι ο συγκατηγορούμενός του Επαμεινώνδας Κορκονέας προετίθετο να τραβήξει το όπλο από τη θήκη του -η απόφαση αυτή ήταν αυθόρμητη- και συνεπώς δεν στοιχειοθετείται η ψυχική συνδρομή, τόσο σε ποινικό όσο και σε ηθικό επίπεδο».

«Η ενέργεια του Κορκονέα -είπε χαρακτηριστικά ο Ευθύμιος Καραΐσκος- ήταν ξαφνική, αυθόρμητη και απρόβλεπτη και για τον λόγο αυτό ήταν αδύνατο ο Σαραλιώτης να τον έχει ενθαρρύνει ψυχικά, αφού όλα συνέβησαν σε κλάσματα δευτερολέπτου, όπως καταθέτουν όλοι οι μάρτυρες».

Ο έτερος συνήγορος, Χρ. Διαμάντης, πρόσθεσε ότι «ο Βασίλης Σαραλιώτης δεν μπορούσε να προβλέψει την αντίδραση του συγκατηγορουμένου του, καθώς δεν γνώριζε τον χαρακτήρα του, αφού οι σχέσεις τους ήταν υπηρεσιακές, ενώ ήταν και η πρώτη φορά που συνυπηρετούσαν ως πλήρωμα περιπολικού».

κατερινα κατη

ΠΡΕΖΑ TV
10-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: