Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 06, 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ…ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΘΥΜΩΣΑΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ…

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, με την οποία υποστηρίζει ότι οι προβλέψεις του επικαιροποιημένου μνημονίου για την αγορά εργασίας είναι κοινωνικά άδικες και αντισυνταγματικές, έστειλε η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει, δαιμονοποιούν "εντελώς άστοχα και αστήριχτα" τα κατώτατα όρια προστασίας της εργασίας για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Εκτιμά ότι η λήψη μέτρων για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων δεν θα αρκούν για να αντιμετωπίσουν το πλήγμα που θα έχουν ήδη υποστεί οι εργαζόμενοι από τις αλλαγές.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ επιχειρηματολογεί ότι οι προβλέψεις του επικαιροποιημένου μνημονίου, σύμφωνα με τις οποίες καταργείται η αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τις συλλογικές συμβάσεις, είναι ασύμβατες με το Σύνταγμα. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η στο σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων πλήττει και τη συνδικαλιστική ελευθερία.

ΠΡΕΖΑ TV
6-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: