Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10, 2010

ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΓΓΕΛΙΣΜΟ…ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ…ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΡΙΚΗ…

Αθλιες συνθήκες νοσηλείας στο ψυχιατρικό τμήμα του Ευαγγελισμού καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, καθώς προχθές το απόγευμα, φωτιά που ξέσπασε στο θάλαμο απομόνωσης της Κλινικής είχε ως αποτέλεσμα 34χρονη ασθενής να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και να εμφανίσει αναπνευστικά προβλήματα.

Με αφορμή την πυρκαγιά, αναδεικνύονται σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας του νοσοκομείου, επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Η. Σιώρας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για την 5η πυρκαγιά στον Ευαγγελισμό τα τελευταία τρία χρόνια.

Η γυναίκα, που είχε εισέλθει μόνη της στο χώρο πριν ξεσπάσει η φωτιά, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αν και ειδοποιήθηκε η Πυροσβετική, η φωτιά έσβησε τελικά με μέσα του νοσοκομείου.

Οπως αναφέρει ο κ. Σιώρας, όλα τα κτίρια,πλην των εργαστηρίων, είναι προγενέστερα του 1980 και για να υπάρξει στοιχειώδης πυρασφάλεια πρέπει να στελεχωθεί άμεσα η αποψιλωμένη από προσωπικό τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για εξοπλισμό πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης. Προσθέτει ότι αν η φωτιά ήταν στο υπόγειο, θα κινδύνευε όλο το νοσοκομείο.

Οσον αφορά το ψυχιατρικό τμήμα, το Σωματείο επισημαίνει πως «με δύναμη 20 κλινών σε πλήρη ανάπτυξη, λειτουργεί από το '99 μονίμως με 14-25 επιπλέον κλίνες, δηλαδή ράντσα, συνθήκες επιεικώς απαράδεκτες και προσωπικό ελάχιστο, που δουλεύει εντατικά.

Εάν δεν ληφθούν μέτρα αποσυμφόρησης, θα αναγκαστούμε να κλείσουμε εμείς το τμήμα, με την πρώτη υπεράριθμη εισαγωγή» προειδοποιεί το Δ.Σ. του Σωματείου, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση έχει καταγγελθεί επανειλημμένως σε όλους τους αρμόδιους φορείς χωρίς αποτέλεσμα.

Της ΣΟΦΙΑΣ ΝΕΤΑ

ΠΡΕΖΑ TV
10-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: