Σάββατο, Σεπτεμβρίου 25, 2010

ΤΑ... ΜΑΪΜΟΥ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ! ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!!!

Τους... κυνηγούν για τις απομιμήσεις, ενώ φορολογούνται
Τραγελαφικές καταστάσεις με τις υπηρεσίες
Πληρώνουν μετά την έκδοση τιμολογίου. Κόβουν αποδείξεις κανονικά κι όμως διώκονται από μεγάλες εταιρίες γιατί πουλούν απομιμήσεις των προϊόντων τους.
Ο λόγος για επιχειρηματίες της πόλης του Ηρακλείου, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη, επειδή πουλούν προϊόντα παρόμοια με ακριβές φίρμες.
Προϊόντα ωστόσο που έχουν αγοράσει από νόμιμους αντιπροσώπους, για τα οποία πληρώνουν φόρους και κόβουν αποδείξεις.
Όσο κι αν ακούγεται παράλογο, το φαινόμενο έχει πάρει “τερατώδεις” διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, με εκπροσώπους μεγάλων Διεθνών εταιριών, να διώκουν τους επιχειρηματίες του Ηρακλείου ποινικά, επειδή πωλούν προϊόντα που δεν είναι γνήσια. Ανάλογες είναι οι καταστάσεις όπως βεβαιώνουν επιχειρηματίες και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή βέβαια, το Κράτος επιτρέπει στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες να αγοράζουν τα προϊόντα από εισαγωγείς της Κίνας ή από εταιρίες με ελληνική έδρα και Α.Φ.Μ., που πραγματοποιούν εισαγωγές από διάφορες χώρες της ανατολής.
Εύλογα οι επιχειρηματίες διερωτούνται για ποιο λόγο επικρατεί η συγκεκριμένη κατάσταση, δηλώνοντας αδύναμοι να αντιδράσουν.
“Αφού το Κράτος επιτρέπει στους εισαγωγείς να φέρνουν αυτά τα προϊόντα στην Ελλάδα, αφού τα αγοράζουμε κανονικά με τιμολόγιο κι αφού τα πουλάμε κόβοντας αποδείξεις, δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο είμαστε εμείς οι παράνομοι κι όχι το Κράτος, οι κατασκευαστές ή οι παραγωγοί” αναφέρουν χαρακτηριστικά επιχειρηματίες, οι οποίοι διέπονται πλέον από φοβικά σύνδρομα, εξαιτίας της συγκεκριμένης κατάστασης.
Το παράδοξο της υπόθεσης έχει φέρει επιχειρηματίες του κέντρου της πόλης σε απόγνωση, οι οποίοι δηλώνουν πως αν δεν βρεθεί κάποια λύση να τους προστατεύσει το Κράτος, θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

Τουριστική πηγή εσόδων
“Πόλο έλξης” αποτελούν τα προϊόντα που μοιάζουν με ακριβές φίρμες, για τους τουρίστες και επισκέπτες της πόλης.
“Οι τουρίστες ενδιαφέρονται απλά να αναγράφεται μια φίρμα πάνω στο προϊόν κι ας μην είναι και γνήσιο” αναφέρουν επιχειρηματίες χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο πως ενημερώνουν πάντοτε τους υποψήφιους αγοραστές, ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν είναι γνήσια.
Η κεντρική αγορά παρ’ όλα αυτά κινείται ιδιαίτερα, με την πώληση των παρεμφερών με τα επώνυμα προϊόντων, τα οποία ζητούν πάρα πολύ οι τουρίστες, αλλά και αρκετοί ηρακλειώτες που δεν επιθυμούν να ξοδέψουν τεράστια ποσά για να αγοράσουν τσάντες ή ομοειδή προϊόντα.
Τονίζεται πως οι επιχειρηματίες της πόλης για κάθε παρεμφερές με τα επώνυμα προϊόν που πωλούν, αποδίδουν κανονικά τους φόρους τους στο Κράτος, ενώ διώκονται ποινικά στην περίπτωση που δεν κόψουν απόδειξη.

“Πληρώνουμε 4 φορές”
Απαντήσεις στο παράδοξο του να τους “κυνηγούν” μεγάλες εταιρίες, ζητούν οι επιχειρηματίες που πωλούν τσάντες και προϊόντα όμοια των ακριβών φιρμών.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιχειρηματίες, αποδίδουν φόρους στο Κράτος 4 φορές προκειμένου να πουλήσουν τα προϊόντα που αγοράζουν με καθ’ όλα νόμιμες διαδικασίες.
“Το Κράτος παίρνει από εμάς το Φ.Π.Α. που πληρώνουμε για τα ενοίκια των επιχειρήσεων μας. Εισπράττει δημοτικά τέλη για την προβολή της επιχείρησης μας, εισπράττει Φ.Π.Α. από την έκδοση τιμολογίων για την αγορά των προϊόντων στην χονδρική και εισπράττει Φ.Π.Α. μετά την πώληση των προϊόντων και την έκδοση απόδειξης” τονίζουν επιχειρηματίες χαρακτηριστικά, θέλοντας να δείξουν το πώς πραγματικά έχει η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.

patris.gr

ΠΡΕΖΑ TV
25-9-2010

2 σχόλια:

busy bee είπε...

http://manosbee.blogspot.com/2010/09/blog-post_9903.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ.